Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Iσχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική!

15 δευτερόλεπτα η διάρκεια!

19 Ιουλίου 2019 14:05
Iσχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική!

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δόνηση μεγέθους 5,3 ρίχτερ (5, Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό) με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

O σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμσύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, γι'αυτό και συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν πολλές περιοχές του κέντρου ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταρρεύσει.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς και καταρρεύσεις, ωστόσο, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύπρο και Καστελόριζο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:34 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και το Καστελόριζο.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 245 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Να σας θυμίσουμε άλλον ένα σεισμό που σημειώθηκε εχθλες στην Αμαλιάδα!

Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στα τουρκικά παράλια, ενώ δεν προκάλεσε προβλήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share