Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στο Αγρίνιο!

Ταρακουνήθηκε η Αμφιλοχία!

13 Ιουλίου 2019 18:30
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:08 σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου.

Οι περιοχές γύρω από το Αγρίνιο ταρκαουνήθηκαν και ιδιαίτερα η Αμφιλοχία!

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου, κοντά στην Αμφιλοχία, με εστιακό βάθος 28 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Η αναθεωρημένη λύση ανεβάζει το μέγεθος του σεισμού στα 4,7 Ρίχτερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπάρχουν ωστόσο αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Σεισμός 4,2 στη Γαύδο!

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης στη Γαύδο. Να σας υπενθυμίσουμε τον χθεσινό σεισμός 3,3 στη Ρόδο!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης, η οποία καταγράφηκε την 01.57 της Πέμπτης, εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτά της Γαύδου και σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του νησιού, ή 340 χλμ. νότια της Αθήνας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share