Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός 3,3 στη Ρόδο!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC!

10 Ιουλίου 2019 07:47
Σεισμός 3,3 στη Ρόδο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 05:54, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ανατολικές ακτές της Ρόδου. Οι σεισμοί δεν έχουν τελειωμό στη Ζάκυνθο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 30 χλμ. σύμφωνα με το EMSC

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 45χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 44,8 χλμ. και επίκεντρο 44 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου.

 Σεισμός 3,3 στη Ρόδο!

 Σεισμός 3,3 στη Ρόδο!

Ο σεισμός στην Καλιφόρνια άνοιξε τεράστια ρωγμή που φαίνεται από το διάστημα!

Τεράστια ρωγμή άνοιξε στο έδαφος στης νότια Καλιφόρνια, στην έρημο Μοχάβε κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,1 ρίχτερ μιας ρωγμής τόσο μεγάλης που είναι ορατή από το διάστημα!

Η έκταση των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρη τις πρώτες ώρες, αλλά από τις εικόνες που έδωσε η εταιρεία Planet Labs, Inc. στο CNN είναι σαφές ότι έχει αλλάξει το τοπίο στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, περίπου δεκαεπτά χλμ. βορειοανατολικά του Ρίτζκρεστ.

Η τεράστια ρωγμή εκτείνεται σε κάποια απόσταση από μια περιοχή που προφανώς είχε κάποτε νερό. Τα μοτίβα της διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι όταν άνοιξε η Γη στην Καλιφόρνια κατάπιε κάποια από τη ποσότητα αυτού του νερού.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο της αλλαγής του τοπίου από τον σεισμό στην περιοχή αυτή της Καλιφόρνια.

Ένας κοντινός αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει καθώς οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε τμήματά του, όπως φαίνεται κι από το βίντεο που τράβηξε drone.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share