Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φριχτός θάνατος από καλαμάκι!

Ένα απίστευτα ατυχές περιστατικό...

10 Ιουλίου 2019 14:42
Φριχτός θάνατος από καλαμάκι!

Με έναν φρικτό τρόπο βρήκε τον θάνατο η Elena Struthers-Gardner, μια 60χρονη από την Αγγλία, προσπαθώντας να κάνει μία καλή πράξη.

Όσο η ευαισθητοποίηση σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα αυξάνεται, τόσο λιγότερες εταιρείες κι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλαστικά μίας χρήσης και το καλαμάκι είναι ένα από αυτά. Αυτό επέλεξε να κάνει και η Struthers-Gardner, αλλά αποδείχθηκε ολέθριο.

Σύμφωνα με την Telegraph, μετέφερε ένα «γυάλινο ποτήρι-βάζο» όταν κατέρρευσε στην κουζίνα της, στο Dorset της Αγγλίας. Πέφτοντας λοιπόν πάνω στο 25 εκατοστών μεταλλικό καλαμάκι, εκείνο μπήκε κατευθείαν στο αριστερό της μάτι, διεισδύοντας ως τον εγκέφαλό της.

Η σύζυγός της, Mandy Struthers-Gardner, αποκάλυψε: «Έφθασα στην πόρτα της κουζίνας και είδα τη Lena να κείτεται στο πάτωμα. Έβγαζε ασυνήθιστους ήχους. Το γυάλινο ποτήρι που βρισικόταν επίσης στο πάτωμα ήταν άθικτο και το καλαμάκι ήταν ακόμα στο βάζο. Παρατήρησα ότι το καλαμάκι είχε κολλήσει στο κεφάλι της, όμως. Κάλεσα τις πρώτες βοήθειες και ζήτησα ένα ασθενοφόρο».

Πέθανε ξαφνικά η Κατερίνα Μαριδάκη - Κασσωτάκη!

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου προκάλεσε η είδηση του αιφνιδίου θανάτου της Καθηγήτριας Αικατερίνης Μαριδάκη - Κασσωτάκη. Ενός ανθρώπου που διακρίνονταν πάντα για την ευγένεια της και την αγάπη για τους γύρω της, τους φοιτητές, τους συνεργάτες και τους συναδέρφους της. Μιας συναδέρφου που αγωνιζόταν με πάθος να προάγει τις ιδέες της και προσέγγιζε τα θέματα με μετριοπάθεια στοχεύοντας πάντα το κοινό καλό και την πρόοδο του Πανεπιστημίου μας. Πριν λίγο πέθανε και γνωστός Έλληνας πολιτικός!

Η εκλιπούσα εκλέχτηκε το 1997 Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Παιδαγωγική Ψυχολογία με έμφαση στις Μαθησιακές και Γνωσιακές Λειτουργίες», στο οποίο υπηρέτησε ως Καθηγήτρια μέχρι σήμερα. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού για δύο συνεχείς θητείες (2004-2011), ενώ το 2011 άσκησε χρέη Πρύτανη. Υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος (2012-2016). Με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2008 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός», του οποίου διετέλεσε Διευθύντρια έως το 2015.

Αφοσιώθηκε στην έρευνα με όραμα και συνέπεια, εστιάζονταν σε θέματα που αφορούν στη Συναισθηματική Νοημοσύνη, στις εφαρμογές της στο χώρο της εκπαίδευσης και στη σχέση της με την Πνευματική Νοημοσύνη και τα Θετικά Συναισθήματα, καθώς και στη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη παιδιών με ή χωρίς δυσκολίες μάθησης. Ασχολήθηκε, επίσης, με θέματα που αναφέρονται στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και ιδιαίτερα στο ρόλο του πατέρα στην ανάπτυξη των παιδιών. Συνέβαλε ουσιαστικά στη προβολή και τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου με τη συστηματική διοργάνωση και φιλοξενία εθνικών και διεθνών συνεδρίων και ημερίδων. Προσέφερε αβίαστα στην πρόοδο και ανάπτυξη του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας ειδικότερα αλλά του Πανεπιστημίου συνολικά.

Μεγάλη συμβολή στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Φοιτητών από το 2001, πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την περίοδο αυτή, του οποίου ήταν Επιστημονικά Υπεύθυνη μέχρι σήμερα. Η λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής ήταν για εκείνη έργο ζωής που υπηρέτησε άοκνα, από την ίδρυση του το 2001, έως και σήμερα με την συνεχή ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας του. Η ουσιαστική και πολύπλευρη υποστήριξη των φοιτητών μας αλλά και όλων των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας αποτελούσε πάντοτε μέλημα της.

Πηγή: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βαρύ πένθος: Πέθανε πασίγνωστος και βραβευμένος ηθοποιός!

Μυστήριο αποτελεί ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share