Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγική απώλεια: Έφυγε από τη ζωή σπουδαίος πολιτικός!

Θλίψη!

9 Ιουλίου 2019 18:19
Τραγική απώλεια: Έφυγε από τη ζωή σπουδαίος πολιτικός!

Τραγική απώλεια στον χώρο της πολιτικής για τις ΗΠΑ. Τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου Ρος Περό, σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το 1992, ο Ρος Περό ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και είχε αποσπάσει σχεδόν 19% των ψήφων, όταν είχε εκλεγεί ο Μπιλ Κλίντον. Στο πρόγραμμά του είχε εντάξει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και είχε ζητήσει τον τερματισμό της ανάθεσης έργων στο εξωτερικό. Στόχος του Ρος Περό ήταν να απειλείσει την παντοδυναμία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Διεκδίκησε εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ το 1996, έχοντας προηγουμένως ιδρύσει το μεταρρυθμιστικό κόμμα.

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, είχε ιδρύσει την Electronic Data Systems το 1962 και την Perot Systems τη δεκαετία του 1980, ο Ρος Περό διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Φεβρουάριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα, μια επιπλοκή στην υγεία του πήγε να τον σκοτώσει, σύμφωνα με την οικογένεια.

Πέθανε ο Βασίλης Λαοπόδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουλίου ο γνωστός συνδικαλιστής γιατρός και μαχητής του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, γενικός χειρουργός του νοσοκομείου της Αθήνας “Ερυθρός Σταυρός”, Βασίλης Λαοπόδης. Σπαραγμός: Νεκρός ο 35χρονος Μανούσος Κονταράκης!

Ο Βασίλης Λαοπόδης βασανιζόταν τους τελευταίους μήνες από τον καρκίνο, ενώ νοσηλευόταν συχνά στο “Ερυθρός Σταυρός”.

Ο Βασίλης Λαοπόδης είχε διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ήταν στέλεχος της ΠΑΣΚ – Ιατρών και είχε ξεχωρίσει για τους κοινωνικούς και νοσοκομειακούς αγώνες του, κατά τη δεκαετία του ’90.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Είδηση σοκ: Νεκρός στα 39 του πάμπλουτος σχεδιαστής!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Νεκρός ο Gary Duncan

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share