Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τεράστια ανατροπή: Αυτοκτονία ήταν τελικά ο θάνατος που σκόρπισε θλίψη!

Είδηση σοκ!

8 Ιουλίου 2019 14:25
Τεράστια ανατροπή: Αυτοκτονία ήταν τελικά ο θάνατος που σκόρπισε θλίψη!

Τεράστια ανατροπή στον θάνατο που συγκλόνισε τους πάντες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία!

Το λάθος που δεν κατάλαβε κανείς!

Σε αυτοκτονία και όχι σε νόμιμη ευθανασία οφείλεται ο θάνατος της 17χρονης από την πόλη Άρνεμ της Ολλανδίας, που έδωσε τέλος στη ζωή της, μετά από μεγάλη μάχη με τον πόνο και την κατάθλιψη.

Η αρχική είδηση, όπως μεταφράστηκε στα αγγλικά από μεγάλα πρακτορεία και ειδησεογραφικούς οργανισμούς απέδιδε τον θάνατό της σε ευθανασία, που είναι νόμιμη στην Ολλανδία υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τελικώς η κοπέλα πέθανε επειδή σταμάτησε να σιτίζεται και να πίνει νερό.

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, η ευθανασία στην Ολλανδία γίνεται να γίνει είτε με τον γιατρό να δίνει τα φάρμακα στον ασθενή, που τα παίρνει μόνος του, είτε απευθείας. Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής!

Ωστόσο, η 17χρονη έκανε χρήση του δικαιώματός της να σταματήσει να τρώει και να πίνει νερά και αρνήθηκε την ιατρική περίθαλψη, με την κατανόηση των γονέων της και των γιατρών, που δεν την ανάγκασαν να πάρει τροφή.

Στην αυτοβιογραφία της, η Νόα αφηγείται τον αγώνα της με τις σκέψεις αυτοκτονίας και κατάθλιψης μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστη στα 11 της χρόνια, ενώ βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών. Πριν προσεγγίσει μία κλινική ευθανασίας στη Χάγη, το 2018, η Νόα είχε υποβληθεί σε εκτενείς ψυχιατρικές θεραπείες και επιβίωσε από πολλές απόπειρες αυτοκτονίας. Όμως η κλινική αρνήθηκε να τη βοηθήσει να πεθάνει.

«Νομίζουν ότι είμαι πολύ νέα για να πεθάνω. Νομίζουν ότι πρέπει να ολοκληρώσω τις θεραπείες μου και ότι ο εγκέφαλός μου θα πρέπει να μεγαλώσει. Αυτό διαρκεί μέχρι τα 21 μου. Είμαι συντετριμμένη γιατί δεν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ πια», είχε πει στην τοπική εφημερίδα De Gelderlander.

Το λάθος στην αναμετάδοση της είδησης οφείλεται στις λεπτές έννοιες του Ολλανδικού νόμου, όπου η ευθανασία έχει επιτραπεί από το 2002 και επιτρέπει σε ασθενείς σε τελευταίο στάδιο και άνω των 12 ετών να δώσουν τέλος στη ζωή τους, ενώ, μεταξύ άλλων, χρειάζεται και συναίνεση τουλάχιστον δύο γιατρών. Ωστόσο, ο θάνατος της 17χρονης δεν σχετίζεται με τον συγκεκριμένο νόμο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Είδηση σοκ: Νεκρός στα 39 του πάμπλουτος σχεδιαστής!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Νεκρός ο Gary Duncan

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share