Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Αποκλειστικό: Άνοιξε ξανά η ταβέρνα στην "Αργυρά Ακτή" στο Μάτι, ένα χρόνο μετά!

Αποκλειστικές φωτογραφίες! Δίπλα στο οικόπεδο που κάηκαν αγκαλιασμένοι 26 άνθρωποι!

4 Ιουλίου 2019 07:22
Αποκλειστικό: Άνοιξε ξανά η ταβέρνα στην
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ξημερώματα 24ης Ιουλίου 2018! Ημέρα τραγωδίας! Το ξημέρωμα βρίσκει το Μάτι καμένο να μετράει τα συντρίμμια του και δυστυχώς τις... ανθρώπινες σωρούς! Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσαν για το το ζευγάρι που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο στο Μάτι!

Ανάμεσα στα αποκαϊδια η ταβέρνα της Αργυράς Ακτής! Λίγα μέτρα πιο δίπλα το οικόπεδο της φρίκης! Εκεί που 26 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι και αγκαλιασμένοι στο τελευταίο... αντίο! Ένα χρόνο μετά η Αττική και η Ελλάδα μετράει 102 θύματα της μεγαλύτερης καταστροφής στην χώρα τα τελευταία χρόνια!

12 μήνες μετά το Athensmagazine.gr βρέθηκε στο Μάτι και μια... ευχάριστη είδηση μας έφτιαξε (όσο γίνεται) την διάθεση! Η ταβέρνα "Αργυρά Ακτή" κατασκευάστηκε ξανά και φιλοξενεί πελάτες! Όλα γύρω ωστόσο θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση! Καλοκαίρι και στο δρόμο δεν θα πετύχουν πάνω από 2-3 περαστικούς! Στην θάλασσα; Ψυχή! Στην ταβέρνα; Μόλις μια παρέα! Πως να πας άλλωστε εκεί που πνίγηκαν και κάηκαν ζωντανοί δεκάδες συνανθρώποι μας!

Η "Αργυρά Ακτή" άνοιξε ξανά τις πύλες της και το Athensmagazine.gr σας έχει τις αποκλειστικές φωτογραφίες! Έξω από το μαγαζί δεσπόζει μια τεράστια πινακίδα με την επιγραφή "Καλώς ήρθατε στο Μάτι μας" με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που απευθύνονται στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους!

Αλέξης Τσίπρας: "Δεν μου είπαν για τους νεκρούς μπροστά στις κάμερες"

Στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε για την τραγωδία στο Μάτι και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν μου είπαν για τους νεκρούς μπροστά στις κάμερες"! Ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφαση του μετά το εμπάργκο και την συνέντευξη στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

Ο κύριος Τσίπρας απάντησε πως δεν ήξερε πως η σύσκεψη θα μεταδιδόταν δημόσια και πως είχε μόνο μια πληροφορία: ότι μπορεί και να υπήρχαν ένας ή δύο άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις.

Αναλυτικότερα, στην απάντησή του στους δημοσιογράφους που ρώτησαν αν θύμωσε για την τραγωδία στο Μάτι, ο κύριος Τσίπρας είπε:

«Για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα. Βρέθηκα από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Ειδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση.

Δεν ήξερα για νεκρούς, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Εβλεπα γύρω μου παγωμένα πρόσωπα, αιφνιδιάστηκαν από την κάμερα οι υπουργοί και δεν μου είπαν τίποτα. Οταν έφυγαν οι κάμερες ρώτησα "γιατί είστε έτσι" τους υπουργούς και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε δήλωση. Λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, όχι ότι έγινε κακή επικοινωνιακή διαχείριση», απάντησε ο πρωθυπουργός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share