Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Πέθανε ο 53χρονος αστυνομικός που ερευνούσε στα ερείπια μετά την 11η Σεπτεμβρίου!

Δυστυχώς τα χημικά και τοξικά μετά την επίθεση είχαν μεγάλη επίδραση στον οργανισμό του..

1 Ιουλίου 2019 11:54
Πέθανε ο 53χρονος αστυνομικός που ερευνούσε στα ερείπια μετά την 11η Σεπτεμβρίου!

Πέθανε ο 53χρονος αστυνομικός που ερευνούσε στα ερείπια μετά την 11η Σεπτεμβρίου! Δυστυχώς τα χημικά και τοξικά μετά την επίθεση είχαν μεγάλη επίδραση στον οργανισμό του.. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα εξέπνευσε στο νοσοκομείο του Ρόκβιλ στη Νέα Υόρκη.

Ένας απόστρατος αστυνομικός του Σώματος της Νέας Υόρκης, ο κουβανικής καταγωγής Λούις Άλβαρες έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο από καρκίνο, που οφείλεται στις ουσίες που εισέπνευσε κατά τους τρεις μήνες που ερευνούσε για θύματα μεταξύ των ερειπίων στους Διδύμους Πύργους, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο 53χρονος Άλβαρες είχε δώσει κατάθεση τον Ιούνιο σε μία από τις επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου για το ταμείο υπέρ των αποζημιώσεων για τα πρόσωπα, που πρώτα ανταποκρίθηκαν για βοήθεια μετά την επίθεση. Το ταμείο αυτό, με δυνατότητα 7 δισ. δολάρια, αποδείχθηκε πολύ ισχνό απέναντι στις υπάρχουσες απαιτήσεις για αποζημίωση και δεν υπάρχει έως σήμερα κάποιος άλλος μηχανισμός για την ενίσχυσή του. Αυτός είναι και ο στόχος μίας νομικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας, που έχει ξεκινήσει υπέρ των πασχόντων μετά την επίθεση διασωστών και άλλων εργατών. Μετά τις ακροάσεις, τα μέλη της σχετικής επιτροπής ενέκριναν το σχετικό νομοσχέδιο και αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Αύγουστο.

Η σκόνη, η τέφρα, και τα χημικά και τοξικά που εκλύθηκαν μετά την επίθεση, είχαν μεγάλη επίδραση στον οργανισμό των πυροσβεστών, αστυνομικών, οικοδόμων και άλλων εργαζομένων που απασχολήθηκαν για πολύ καιρό στη διάσωση και τις μετέπειτα έρευνες. Πολλοί εξ αυτών υποφέρουν από αναπνευστικά και γαστρικά προβλήματα, καρκίνο του πνεύμονα και άλλους τύπους της «επάρατης» ασθένειας.

Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο διάσημος σκιτσογράφος Mordillo!

Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του διάσημου σκιτσογράφου Mordillo! Ο Γκιγιέρμο Μοντίγιοέφυγε για τη χώρα των αγγέλων σε ηλικία 86 ετών. Ο διάσημος Αργεντινός, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη που τον έκανε διάσημο, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μαγιόρκα.

Για όλους φτάνει το πλήρωμα του χρόνου... Κάποιοι, ωστόσο, αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους στον κόσμο. Ένας από αυτούς του σπουδαίους, ήταν

Λάτρευε το ποδόσφαιρο και γι' αυτό πολλά σκίτσα του ήταν αφιερωμένα στον «βασιλιά των σπορ». Το 1966, ένα σκίτσο του δημοσιεύτηκε στο Paris Match. Αμέσως έγινε διάσημος. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.

Ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο έχει να επιδείξει πάνω από 2.000 σκίτσα, το καθένα από αυτά με ένα ξεχωριστό μήνυμα, αν και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ λέξεις. Μόνο εικόνα. Έκφραση. Πάθος.

Στην καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Στα social media χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν τη λύπη τους, «ανεβάζοντας» δικά του σκίτσα προκειμένου να τον τιμήσουν...

και ο Γκιγιέρμο Μοντίγιο, ο διάσημος Αργεντινός σκιτσογράφος, οι εμπνεύσεις του οποίου εξαπλώθηκαν από άκρη σε άκρη στον πλανήτη, σε μία αναγνώριση του ταλέντου, της διορατικότητας, της ευαισθησίας και του ανεξάντλητου χιούμορ που χαρακτήριζαν τον δημιουργό.

Όπως αναφέρουν οι δικοί του άνθρωποι, μέχρι και την τελευταία στιγμή δημιουργούσε. Η πορεία του ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 και διήρκεσε πέντε δεκαετίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share