Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φονικός καύσωνας στην Ινδία: 78 νεκροί μέσα σε 48 ώρες!

Οι αρχές προειδοποιούν...

17 Ιουνίου 2019 16:19
Φονικός  καύσωνας στην Ινδία: 78 νεκροί μέσα σε 48 ώρες!

Ο καύσωνας που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, οι οποίες επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές.

Άλλοι 130 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ο προηγούμενος απολογισμός, την Κυριακή, έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

Οι αρχές της περιφέρειας Γκάγια απαγόρευσαν στους κατοίκους να βγαίνουν στο ύπαιθρο, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Οι οικοδομικές εργασίες και όποια άλλη δραστηριότητα αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους απαγορεύονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η θερμοπληξία προκαλείται συνήθως από τη μακρά έκθεση στον ήλιο ή τη σωματική καταπόνηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τα θύματα παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, ναυτία ή εμετούς.

Φέτος η Ινδία έχει γνωρίσει 32 ημέρες καύσωνα από την αρχή του έτους, δηλαδή μόλις μία λιγότερη από το χειρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, το 1988.

Φονικός καύσωνας στην Ινδία: Στους 51 βαθμούς το θερμόμετρο!

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία από το φονικό κύμα καύσωνα.

Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έφτασε χθες Τρίτη τους 48 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ στην Τσούρου, μια πόλη στο βορειοδυτικό κρατίδιο Ραζαστάν, η θερμοκρασία έφτασε τους 51 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για τον χειρότερο καύσωνα που έχει σημειωθεί ποτέ. Το 2015 ο καύσωνας επηρέασε εννέα κρατίδια, φέτος η πρόβλεψη αναφέρει 23» επεσήμανε ο Ανούπ Κούμαρ Σριβαστάβα, ειδικός στην ξηρασία και τους καύσωνες στην Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA).

«Έχουμε επιβεβαιώσει 36 θανάτους που συνδέονται με τον καύσωνα, έναντι 25 πέρυσι. Πρόκειται κυρίως για φτωχούς εργάτες που έχουν έρθει από αγροτικές περιοχές στις πόλεις για να αναζητήσουν εργασία και ζουν στην άκρη του δρόμου» πρόσθεσε.

Οι εργάτες στα αγροκτήματα, τις οικοδομές και τις αλυκές πλήττονται περισσότερο από τον καύσωνα, όπως καταγγέλλουν οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Το χωριό που εμφανίζεται 1 μήνα τον χρόνο!

Η Ινδία ανακοίνωσε προσελήνωση!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share