Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ινδία: Ο καύσωνας άφησε πίσω του 50 νεκρούς! (Video)

Το θερμόμετρο αγγίζει τους 50 βαθμούς!

16 Ιουνίου 2019 15:01
Ινδία: Ο καύσωνας άφησε πίσω του 50 νεκρούς! (Video)

Σαρώνει ο καύσωνας στην Ινδία και αφήνει πίσω του 50 νεκρούς! Δυστυχώς το θερμόμετρο αγγίζει τους 50 βαθμούς..

Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες. "Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν", είπε.

Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ισόβια σε επιβάτη business class για σημείωμα αεροπειρατείας!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από ινδικό δικαστήριο επιβάτης, αφού κρίθηκε ένοχος για την τοποθέτηση ενός σημειώματος αεροπειρατείας στις τουαλέτες ενός αεροπλάνου.

Εκτός της φυλάκισης, στον 38χρονο καταδικασθέντα επιβλήθηκε και πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ρουπίων ($720,000), το οποίο θα διανεμηθεί μεταξύ πιλότων, πληρώματος και επιβατών.

Ο επιβάτης, που ταξίδευε το 2017 με την Jet Airways India Ltd. στην πτήση προς Νέο Δελχί από τη Βομβάη, βρέθηκε ένοχος για εκ προθέσεως διατάραξη της λειτουργίας των αεροσκαφών εν πτήσει.

«Η πτήση Νο 9W 339 ελέγχεται από αεροπειρατές και το αεροσκάφος δεν πρέπει να προσγειωθεί και να πετάξει προς το αεροδρόμιο», έγραφε στο σημειώμα ο 38χρονος, αναφερόμενος στο τμήμα του διεκδικούμενου κράτους του Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο ίδιος απείλησε ότι θα προέβαινε σε δολοφονίες επιβατών σε περίπτωση που το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους είχε ενεργοποιηθεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο επίδοξος αεροπειρατής ήταν από τους «επιφανείς» και συχνούς επιβάτες της Jet Airways, χρυσοχόος στο επάγγελμα, οπότε τα κίνητρά του δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Σύμφωνα με τους Times της Ινδίας, ενδέχεται να ήθελε να εντυπωσιάσει μια αεροσυνοδό, με την ελπίδα ότι εκείνη θα τον προσέγγιζε για δουλειά.

Το γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα επέτρεψε στον καταδικασθέντα να αποφύγει τη θανατική ποινή, η οποία από το 2016 επιβάλλεται σε περιπτώσεις αεροπειρατείας με θύματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share