Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό έπειτα από καραμπόλα!

Μεγάλη ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί αυτήν την ώρα στον Κηφισό αφού έγινε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων! Η κίνηση είναι απίστευτη αυτήν την στιγμή!
Μία καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων λίγο μετά την Αττική οδό, στην κάθοδο του Κηφισού, ήταν αρκετή για να προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος.
Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, ο λάθος χειρισμός ενός οδηγού προκάλεσε καραμπόλα 4 αυτοκινήτων.
Ο δρόμος αποκλείστηκε από την Τροχαία και παρά τη γρήγορα απομάκρυνση των οχημάτων οι ουρές των οχημάτων έφτασαν μέχρι την Κηφισιά.
Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα!
Η κίνηση μετ’ εμποδίων συνεχίζεται στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας μέχρι και αυτή την ώρα.
Μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Κηφισίας, Κατεχάκη, Σταδίου και Φιλελλήλων, αλλά και στην Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Στη λεωφόρο Κηφισίας μποτιλιάρισμα καταγράφεται τμηματικά – στο ύψος του Υγεία και του Ψυχικού – μέχρι το κέντρο.
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας!
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας, λόγω της μεγάλης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:
Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Ειδικότερα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
0 ΣΧΟΛΙΑ