Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης!

Είχαν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα!

12 Ιουνίου 2019 13:11
Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης!

Ένα βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού κατέγραψαν άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι αστειεύονταν από τις ενέργειες των ενστόλων.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει ένα ακόμη ντοκουμέντο για την κατάσταση χάους και διάλυσης που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Μετά την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονίες στο Κορυδαλλό, τα κελιά σουίτες, τις «σέλφι» στα γραφεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων κλπ παρουσιάζεται ένα ακόμη δείγμα της διάλυσης στις φυλακές της χώρας.

Αλλοδαποί κρατούμενοι-κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής- που κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστειών κλπ, βιντεοσκοπούν τις κινήσεις ομάδας αστυνομικών που προχωρούσαν σε ελέγχους, ύστερα από αιματηρό περιστατικό στην Β΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η βιντεοσκόπηση μέσα από τα κελιά έγινε με τα κινητά τηλέφωνά τους που εξακολουθούν και κατέχουν με χαρακτηριστική ευκολία εντός των φυλακών. Παρότι, υποτίθεται, ότι τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχουν «εξαντλητικοί έλεγχοι για να περιορισθούν τα κρούσματα ανομίας», σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Χωρίς μάλιστα κανείς να αντιληφθεί ότι οι κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν τους αστυνομικούς σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι ήταν αποκλεισμένος για να διευκολυνθεί η επέμβαση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο βίντεο ακούγονται οι κρατούμενοι με τις …κάμερες, να γελούν με τις κινήσεις των ενστόλων αλλά και τα «παθήματα» των συγκρατουμένων τους που υφίστανται τον έλεγχο. Συμπληρώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι αιματηρές επιθέσεις και αποδράσεις από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης , σε πρόσφατη δικαστική έρευνα για επεισόδια στις φυλακές έδωσαν ευνοϊκές καταθέσεις για κρατουμένους και αναφέρθηκαν σε συμβάντα «περιορισμένης έκτασης».

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού: Συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων!

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Αστυνομία.

Μεγάλη αιματήρη συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δυο κρατουμενοι να εχουν μεταφερθεί μαχαιρώμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τα επεισόδια ξεκινησαν λίγο μετα τις 5 στη Β’πτέρυγα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της άγριας συμπλοκής και περισσότερα στοιχεία για τους κρατουμένους

Στην άγρια συμπλοκή συμμετείχαν Αφγανοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Κορυδαλλό οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων έσπασαν μια κλειδαριά στην Α' Πτέρυγα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην άγρια συμπλοκή να πάρουν μέρος και κρατούμενοι της Α' Πτέρυγας ενώ όπως αναφέρεται οι κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωνε δολοφόνους και στις Φυλακές Κορυδαλλού πήρε 62,5%!

Μεγάλη ήταν η νίκη που σημείωσε χθες η ΝΔ στις ευρωεκλογές και αντίστοιχα, μια τεράστια ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά των δύο κομμάτων να φτάνει στο 9,4%.

Και μπορεί ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας να άλλαξε χρώμα μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2019, ωστόσο στις φυλακές Κορυδαλλού,αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού
ΣΥΡΙΖΑ: 62,5% και 40 ψήφους,
ΝΔ: 12,50% και 8 ψήφους,
ΧΑ: 10,94% και 7 ψήφους,
ΚΙΝΑΛ: 4,69% και 3 ψήφους και
από 1,56% και μια ψήφο παίρνουν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, η Ελλήνων Συνέλευσις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ.
Εγγεγραμμένοι ήταν 72, εκ των οποίων ψήφισαν οι 69 (συμμετοχή 95,83%), έγκυρα 65 (92,75%) άκυρα 5 (7,25%) και δεν υπήρχαν λευκά.

Στις κεντρικές αποθήκες υλικού φυλακών Κορυδαλλού:
ΣΥΡΙΖΑ: 30% και
ΝΔ: 20% ενώ
το υπόλοιπο 50% μοιράστηκαν οι ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΕΡΑ25.
Εγγεγραμμένοι ήταν 12, ψήφισαν 10 (83,3%) και έγκυρα ήταν και τα 10.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share