Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παρίσι: Νεαρός έχασε τη ζωή του από ηλεκτρικό πατίνι!

Τι συνέβη;

11 Ιουνίου 2019 17:10
Παρίσι: Νεαρός έχασε τη ζωή του από ηλεκτρικό πατίνι!

Ένας 25χρονος βρήκε το θάνατο όταν το ηλεκτρικό του πατίνι συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό, σε κεντρική διασταύρωση του Παρισιού.

Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου με τα γαλλικά ΜΜε να διερωτώνται για το κατά πόσο τα οχήματα αυτά είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο νεαρός άνδρας δεν έδωσε προτεραιότητα στη νταλίκα που ερχόταν από τα δεξιά του και τότε συνέβη το μοιραίο.

Ο άτυχος νέος άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή στην περιοχή Goutte d'Or, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 22:27 ώρα Γαλλίας, στην διασταύρωση Doudeauville και Léon.

Ο άτυχος νέος που εκτινάχθηκε όταν το ηλεκτρικό του σκούτερ συγκρούστηκε με το όχημα, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις επίπονες προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο του Pitié-Salpêtrière, ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος ανακρίθηκε από την αστυνομία, δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όταν η αστυνομία μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, το ηλεκτρικό σκούτερ του άτυχου νέου είχε εξαφανιστεί.

Τον περασμένο Απρίλιο, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας ακόμη νέος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα με το ηλεκτρικό πατίνι στην περιοχή Levallois-Perret.

«Οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία του σεβασμού του ΚΟΚ. ... Αυτή η τραγωδία πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για όσους τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους», πρόσθεσε ο Γκρεγκουάρ.

Πριν από λίγες ημέρες, η δήμαρχος των Παρισίων Αν Ινταλγκό είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία τους στα πεζοδρόμια της Γαλλίας. Η Σοσιαλίστρια Ινταλγκό έβαλε πρόστιμο, ύψους 135 ευρώ, σε όσους αναβάτες οδηγούν ηλεκτρικό πατίνι στα πεζοδρόμια. Πάντως, όσο εξαπλώνεται η χρήση τους, τόσο τα νοσοκομεία γεμίζουν από τραυματίες.

Σύμφωνα με το Associated Press, το 2018 στις ΗΠΑ είχαμε έντεκα θανάτους από ηλεκτρικά πατίνια. Οι κανονισμοί τους σε ότι αφορά την κυκλοφορία τους στις αμερικανικές πολιτείες, διαφέρουν από τόπο σε τόπο.

Στη Νέα Υόρκη όπως και τη Βρετανία, τα ηλεκτρικά πατίνια είναι παράνομα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ωστόσο οι αναβάτες τους συνήθως παραβιάζουν το νόμο.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες προσπαθούν να τα κάνουν πιο ασφαλή ενώ συνιστούν η χρήση τους να γίνεται μόνο από ενήλικες που θα φορούν πάντα κράνος.Προτρέπουν επίσης τους χρήστες να κινούνται σε ποδηλατοδρόμους (εάν υπάρχουν).

Παρίσι: Γέμισε μουσικές ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός!

Φέτος το καλοκαίρι η Disney γιορτάζει την επανακυκλοφορία της επιτυχημένης ταινίας "Ο βασιλιάς των Λιονταριών"!

Στο πλαίσια του εορτασμού το πάρκο της Disney στο Παρίσι αφιερώνει αυτό το καλοκαίρι στη διάσημη ταινία. Δράσεις και special events θα λάβουν χώρο στο πάρκο στα πλαίσια του φεστιβάλ ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Για να γιορτάσουν την έναρξη του φεστιβάλ οι διοργανωτές του πάρκου έκαναν έκπληξη στους τουρίστες που βρέθηκαν στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare de Lyon.

Οι τραγουδιστές του σόου τραγούδησαν το "Circe of life" και η στιγμή ήταν μαγική!

Η Disneyland το πάει σε άλλο επίπεδο: Το πρώτο pride μέσα στο Πάρκο!

Tην 1η Ιουνίου, στην έναρξη του μήνα Υπερηφάνειας, η Disneyland Paris γιόρτασε το Pride με μια μαγική παρέλαση προς τιμή της LGBTQ+ κοινότητας και των συνεχιζόμενων αγώνων της για την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας.

Στις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις συμπεριλήφθηκαν και ένας διαγωνισμός Lip Sync-Along, συναυλίες με το soundtrack κλασικών ταινιών της Disney, καθώς και DJ sets από τους SindyKatz και Boy George, ενώ στο φαντασμαγορικό θέαμα προστέθηκαν και οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στην παρέλαση με t-shirts στο χρώμα του ουράνιου τόξου και, φυσικά, χαρακτήρες από τις ταινίες της Disney

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γαλλία: Επιβάτες τρένου επί 6 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι!

Παρίσι: Το νέο πάρκο στο Πύργο του Άιφελ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share