Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος!

Δείτε τις φωτογραφίες...

23 Μαΐου 2019 14:31
ΗΠΑ: Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος!

Το Μιζούρι των ΗΠΑ χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο και οι ζημιές είναι μεγάλες. Δυστυχώς 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα ακραία φαινόμενα έπληξαν την πρωτεύουσα της πολιτείας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο εκδόθηκε για την Τζέφερσον Σίτι χθες, όπου προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, με την πολιτική προστασία του Μιζούρι να αναρτά στο Twitter εικόνες από πυλώνες του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν καταρρεύσει και δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Εξάλλου τα σωστικά συνεργεία της πρωτεύουσας αναζητούσαν το πρωί τυχόν τραυματίες.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γκόλντεν Σίτι και «πολλοί» άλλοι τραυματίστηκαν στη γειτονική πόλη Καρλ Τζάνκσιον, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του Μιζούρι.

«Επιβεβαιωμένος ισχυρός ανεμοστρόβιλος, βρείτε καταφύγιο τώρα!», έγραψε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία. Ισχυρές βροχές, χαλάζι, άνεμοι και αστραπές έπληξαν το Μιζούρι όπως και τις γειτονικές πολιτείες Κάνσας και Οκλαχόμα.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας παρέμενε σε ισχύ μέχρι σήμερα το πρωί κοντά στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Στην Οκλαχόμα ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ. Τ. Μπίνουμ επεσήμανε ότι οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο φράγμα της λίμνης Κίστοουν καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών.

Τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα στην Οκλαχόμα και την Άιοβα από τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έχουν πλήξει πολλές περιοχές από το Τέξας ως το Ιλινόις από τη Δευτέρα.

Βίντεο σοκ: Ανεμοστρόβιλος «εκτινάσσει» λεωφορείο με 40 άτομα!

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες, ο τεράστιος ανεμοστρόβιλος, στη Ρουμανία ο πρώτος εδώ και 7 χρόνια, έσπερνε την καταστροφή, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.

Το φαινόμενο σχηματίστηκε σχεδόν 80 χλμ μακριά από το Βουκουρέστι και κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον δέκα σπίτια.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν τόσο ισχυρός, που όχι μόνο σήκωσε στον αέρα ένα λεωφορείο με 40 επιβάτες που βρέθηκε στον δρόμο του, ενώ διέσχιζε ένα λιβάδι, αλλά το «εκτίναξε» αρκετά μέτρα μακριά.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θάνατοι από το περιστατικό, το οποίο μάλιστα κατέγραψε καρέ καρέ με την κάμερά του ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα.

Ο ανεμοστρόβιλος τελικά «προλαβαίνει» το λεωφορείο, και το σηκώνει στον αέρα, μαζί με τους έντρομους επιβάτες του.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από το περιστατικό, ενώ ένας από τους επιβάτες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.


Τραγωδία στην Κίνα: Δύο παιδιά σκοτώθηκαν απο ανεμοστρόβιλο!

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και 20 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας ανεμοστρόβιλος παρέσυρε ένα φουσκωτό κάστρο από υπαίθριο παιδότοπο στην επαρχία Χενάν της Κίνας!

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλη Τιανμιάο περίπου στις 15:00 οπική ώρα Κίνας!

Το φουσκωτό κάστρο να σηκώνεται ψηλά στον αέρα από τον ανεμοστρόβιλο, προτού πέσει ξανά στο έδαφος μερικά μέτρα πιο μακριά, την ώρα που πανικόβλητοι άνθρωποι έτρεχαν να γλιτώσουν, κάποιοι κρατώντας τα παιδιά τους στα χέρια.

Μία μητέρα δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι είδε παιδιά να πέφτουν από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα South China Morning Post ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν για το περιστατικό ευθύνεται και «ο ανθρώπινος παράγοντας».

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 18 άλλα παιδιά και δύο ενήλικες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Ένα από τα παιδιά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα! - Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους!

Κρήτη: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ιεράπετρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share