ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας!

Πέθανε ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην δήμαρχος Λευκωσίας, Μιχαλάκης Ζαμπέλας. Η κηδεία του εκλιπόντος πρώην δημάρχου θα τελεσθεί στον ενοριακό του ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στις 4μμ.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant το 1965.

Το 1970, μαζί με τους συνεργάτες του, ίδρυσε στην Κύπρο και στην Αθήνα το λογιστικό και συμβουλευτικό οργανισμό Coopers & Lybrand, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του λογιστικού επαγγέλματος τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Υπηρέτησε ως εκλελεγμένο μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Coopers & Lybrand Europe (1991-1999). Σε συνέχεια της συγχώνευσης του 1998, ο οργανισμός μετονομάστηκε σε PricewaterhouseCoopers. Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας υπηρέτησε τον οργανισμό ως Πρόεδρος και Διευθύνων Συνέταιρος από την ίδρυσή του το 1970 μέχρι το 2001 και ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος, από το 2002 μέχρι το 2005.

Ήταν ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Εσθονίας στην Κύπρο από το 1997. Έίχε συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Εσθονίας του είχε απονείμει τον τίτλο του Order of the National Coat of Arms.

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας κέρδισε τις δημοτικές εκλογές και ανέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου της Λευκωσίας την 1η Ιανουαρίου 2002. Υπηρέτησε ως Δήμαρχος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2006. Ήταν επίσης ενεργά αναμειγμένος στη ζωή της κοινότητας και τις δημόσιες υποθέσεις υπηρετώντας σε μια σειρά από κοινωνικά ιδρύματα και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με τη σύζυγο του βρίσκονταν στη διαδικασία ανέγερσης ενός Πολιτιστικού Κέντρου στο Καϊμακλί για τη μόνιμη έκθεση και προαγωγή της τέχνης.

‘Hταν νυμφευμένος με τη Λουκία και έχουν τρεις κόρες και οκτώ εγγόνια.

Είδηση σοκ: Νεκρός πασίγνωστος ηθοποιός στα 42 του χρόνια!

Έφυγε από τη ζωή στα 42 του χρόνια ο ηθοποιός Ισαάκ Κάππι, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του στην ταινία “Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία”. ενώ είχε και έναν μικρό ρόλο στο “Θορ”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηθοποιός έθεσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από γέφυρα στην Αριζόνα.

Ο ηθοποιός πέθανε στο σημείο καθώς ο τραυματισμός του ήταν θανάσιμος. Λίγο πριν από τον θάνατό του είχε αναρτήσει μία μακροσκελή ανάρτηση στο instagram όπου μεταξύ άλλων υπαινισσόταν την επικείμενη αυτοκτονία του γράφοντας: “Προσοχή στον άνθρωπο που δεν έχει κάτι να χάσει γιατί δεν έχει οτιδήποτε να προστατεύσει”.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου