ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγκλημα στην Κύπρο: Ιατροδικαστής της Scotland Yard θα κάνει την νεκροτομή της άτυχης 8χρονης Έλενας!

Έγκλημα στην Κύπρο: Ιατροδικαστής της Scotland Yard θα κάνει την νεκροτομή της άτυχης 8χρονης Έλενας!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Οι εξελίξεις για τα εγκλήματα που διέπραξε ο “Ορέστης” στην Κύπρο είναι ραγδαίες! Για την νεκροτομή της 8χρονης Αλεξίας θα έρθει ιατροδικαστής της Scotland Yard! Πότε αναμένεται να φτάσει;

Σύμφωνα με το Cyprusnews.gr η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονη Έλενας αναμένεται να διενεργηθεί αύριο. Οι σοροί των δυο θυμάτων (μητέρας και κόρης) του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μια από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Στην Κύπρο αναμένεται να φτάσει σήμερα (12/5/2019) ο Κύπριος ιατροδικαστής Αντρέας Μαρνερίδης ο οποιος συμμετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard, για να διενεργήσει νεκροτομή στην σορό της 8χρονης Elenas Natalia κόρη της 36χρονης Livia Florentina Bunea, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

Η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας έγινε την Κυριακή του Πάσχα, εντός του οποίου βρέθηκε η σορός της 36χρονη Livia Florentina Bunea, ενώ η ανάσυρση της σορού της 8χρονης Elenas Natalia έγινε μια εβδομάδα μετά

Θυμίζουμε πως οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ ήταν συγκινημένοι κατα την ανάρυρση. Μόλις ο δύτης εξήλθε της λίμνης με τη βαλίτσα που έκρυβε το θάνατο ενός 8χρονου παιδιού όλοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Έφερε άλλωστε σε πέρας μία από τις πιο δύσκολες αποστολές.

Κατά την διενέργεια των νεκροτομών από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδης και τους 3 Κύπριους ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους διαφάνηκαν αρκετά σημαντικά ευρήματα για τον τρόπο δράσης του 35χρονου.

Τώρα σε ότι αφορά την αίτια θανάτου της 30χρονης Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής της Ορούντας , διαφάνηκε πως ο εκ πρώτης όψεως ο θάνατος της επήλθε μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Με βάση αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς άλλαξε τον τρόπο που σκότωνε τα θύματά του καθώς κάποιες γυναίκες τις σκότωσε διά στραγγαλισμού ή διά στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα.

Έγκλημα στην Κύπρο: Το εναλλακτικό σχέδιο ερευνών της Αστυνομίας για την Κόκκινη Λίμνη!

Το έγκλημα στην Κύπρο συνεχίζει να έχει εξελίξεις και η αστυνομία οργανώνει νέο εναλλακτικό σχέδιο ερευνών για την Κόκκινη Λίμνη!

Οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στην Κόκκινη λίμνη για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να πέταξε στη λίμνη.

Εντατικές και σήμερα (11/5/2019) είναι οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας – Σχέδιο για χρήση ειδικού ραντάρ εξετάζει η αστυνομία!

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και στηΛίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα.

Εντός της κόκκινης λίμνης φαίνεται να έχουν σηματοδοτηθεί τρία σημεία, κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Κυριακή η βαλίτσα με τη σορό του παιδιού.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας διευκρίνισε πως δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για εισαγωγή στην Κύπρο ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για ανεύρεση των σορών άλλων δύο θυμάτων του 35χρονου υπόπτου.

Εν τούτοις, ο κ. Τράγκολας αποκάλυψε πως οι Αρχές βρίσκονται σε επαφή με γραφείο στη Βρετανία το οποίο υπεδείχθη από τη Σκότλαντ Γιαρντ και διαθέτει ειδικό ραντάρ για σάρωση εδάφους. Στο γραφείο αυτό αποστέλλονται συγκεκριμένες πληροφορίες για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει και με ποιο τρόπο τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι για 8 ημέρες, από το προηγούμενο Σάββατο, οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών διενεργείται με σόναρ και ρομποτική κάμερα.

Στο μικροσκόπιο εγνωσμένου κύρους εγκληματολόγων ο διαβόητος «Ορέστης» -ο ποινικός επιστήμονας Ανδρέας Καπαρδής, ο ποινικολόγος και δόκτορας εγκληματολογίαςΠαναγιώτης Παπαϊωάννου και ο καθηγητής εκγληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης θέτουν επί τάπητος τα φλέγοντα θέματα και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, στον απόηχο των στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Tο στοιχείο του μιμητισμού στην εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στην εγκληματική δράση αποτελεί ένα ζήτημα που διχάζει εδώ και αρκετά χρόνια τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Παρότι σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ καταγράφονται περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων που υποστηρίζεται ότι έδρασαν μιμούμενοι κατά γράμμα «διάσημους» εγκληματίες, εντούτοις οι απόψεις των ειδικών περί του θέματος διίστανται.

«Άκυρη η ανησυχία» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ενώ ο Ανδρέας Καπαρδής εξηγεί ότι πρόκειται για κάτι που «συμβαίνει σπάνια».

Σχολιάζοντας την δράση του Ν. Μεταξά, ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει ότι «τα εγκλήματα του “Ορέστη” είναι πολύ ειδεχθή για να τα μιμηθεί οποιοσδήποτε άλλος».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου