Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας!

«Όχι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου!

10 Μαΐου 2019 10:43
Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας!

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17 Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.
Υπενθυμίζαται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Βόλου, στο υπόμνημά του προς το αρμόδιο συμβούλιο επεσήμανε ότι «από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου», ενώ υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια.

Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας». Στο υπομνημα του κρατούμενου, σχολιάζονταν δε, ότι μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του.

undefined

Υπενθυµίζεται ότι ο Δηµήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται επτά ηµέρες σε απεργία πείνας, διαµαρτυρόµενος για τη µη χορήγηση άδειας από τις φυλακές, µετά το «βέτο» του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία για τη λήψη άδειας από τις φυλακές. Ωστόσο, όπως σχολιάζεται στο υπόµνηµα του κρατουµένου προς το συµβούλιο, µεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούµενο στάδιο στη χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτηµά του.
«Κανείς δεν αµφισβητεί πραγµατικά ότι ο Δ.Κ., όπως δήλωσε, θα τη ρήσει τους όρους που θα του τεθούν, εκτός των άλλων και από σεβασµό στους ανθρώπους που υπογράφουν για τη χορήγηση της άδειας, αλλά και από σεβασµό στο δικαίωµα των κρατουµένων να διαφυλαχτεί για όλους ο θεσµός της άδειας που κατακτήθηκε µε αγώνες» αναφέρει. Μπαράζ καταδροµικών επιθέσεων µε σφυριά και πέτρες σηµειώθηκε χθες το βράδυ από κουκουλοφόρους σε καταστήµατα στο κέντρο της Αθήνας. Οµάδα περίπου 30 νεαρών προκάλεσε φθορές στις βιτρίνες τουλάχιστον 12 καταστηµάτων στις οδούς Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου και Αµερικής. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια στα οποία εκδήλωναν τη συµπαράστασή τους στον ∆ηµήτρη Κουφοντίνα

Απίστευτο: Γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε στο νεκροτομείο;

Απίστευτο: Γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε στο νεκροτομείο;

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Βόλο, βρέθηκε στο νεκροτομείο!

Ο τρομοκράτης της 17Ν έγραψε επιστολή!

Για τις συνθήκες διαμονής του στο νοσοκομείου του Βόλου όπου και νοσηλεύτηκε μετά από αδιαθεσία διαμαρτύρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε επιστολή του προς τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεκτελεστής της 17Ν διαμαρτύρεται για τις συνθήκες διαμονής του στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου Βόλου και ζητά να μεταφερθεί σε άλλη, πιο κατάλληλη, κλινική. Πρόσφατα μάλιστα έκανε και απεργία πείνας!

Μάλιστα στην επιστολή του τονίζει πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του, θέλει να επιστρέψει στη φυλακή της Κασσαβέτειας όπου εκεί δεν θα δεχτεί παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου Βόλου, σημειώνοντας πως «κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ».

Σημειώνεται πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση για το αίτημα χορήγησης άδειας στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στο δικαστικό μέγαρο Βόλου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όλη η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα
«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι’ αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας, 2ο Υπόγειο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share