Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Συνεδριάζουν οι αρμόδιες Αρχές για το αίτημα άδειας στον Κουφοντίνα!

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας!

9 Μαΐου 2019 09:23
Συνεδριάζουν οι αρμόδιες Αρχές για το αίτημα άδειας στον Κουφοντίνα!

Συνεδριάζουν σήμερα οι αρμόδιες Αρχές για το αίτημα άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα! Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Βόλου!

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από εφτά ημέρες διαμαρτυρόμενος για την μη χορήγηση αδείας από τις φυλακές, λόγω άρνησης του εισαγγελέα Βόλου, που έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία.Το βράδυ της Δευτέρας ο κρατούμενος ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο του Βόλου νέα συνεδρίαση των αρμόδιων Αρχών επί του αιτήματος χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και μερικές μέρες υπάρχει διακριτική μεν, αλλά πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου. Ο χώρος φρουρείται επί 24ωρης βάσης, με αφορμή τις απειλές από στελέχη του «Ρουβικώνα» κατά δικαστικών λειτουργών, για την άρνησή τους να χορηγήσουν εκ νέου άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κασσαβετείας του Βόλου. Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας είναι εμφανή περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και στις εισόδους του κτιρίου όπου ελέγχονται οι εισερχόμενοι σε αυτό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας! Κλειστή η Πανεπιστημίου!

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου αφού συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αναρχικοί!

Ο 60χρονος αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη», υπέβαλε την έβδομη κατα σειρά αίτηση αδείας του, από τις αγροτικές φυλακες Κασσαβέτειας, όμως ο εισαγγελέας Βόλου δεν την υπέγραψε καθώς δεν συμφώνησε μαζί της ενώ στο παρελθόν είχε υπογράψει την έκτη κατά σειρά αίτηση του κρατούμενου.

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση που πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι οποιοι ζητούν από τις Αρχές να δοθεί η άδεια που διακαιούται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Βόλο.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Άξίζει να αναφερθεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και πέντε μέρες, από τις 2 Μαΐου, και χθες τη νύχτα μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Σε ανακοίνωση της η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα» που διοργανώνει την συγκέντρωση και πορεία υπογραμμίζει πως «Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο» ενώ το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» αναφέρει ότι «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν».

Δημήτρης Κουφοντίνας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share