Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ: Τι απαγορεύει άρον άρον;

Τεράστια προσοχή!

9 Μαΐου 2019 12:24
Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ: Τι απαγορεύει άρον άρον;

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την διακίνηση και διάθεση των καλλυντικών προϊόντων που διατίθενται υπό την επωνυμία PHARMA-CORP.GR.

Ο ΕΟΦ αποφασίζει την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των καλλυντικών προϊόντων με την επωνυμία pharma-corp.gr STOP-ITCH PRICKLY HEAT CREAM, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ/PHARMA-CORP-GR που τα παράγει και τα διαθέτει στην αγορά δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ΄αριθμ Δ3(α)/91512/12-1-2018 υπουργικής απόφασης και τα προϊόντα δεν έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή πύλη CPNP, κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού 1223/2009 και του άρθρου 5 της υπ΄αριθμ Δ3(α)/91512/12-1- 2018 υπουργικής απόφασης.

Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συμμόρφωση επί των ανωτέρω παραβάσεων. Η άρση της παρούσας, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άρον άρον προϊόν που έχουμε όλοι στο μπάνιο μας!

O ΕΟΦ με απόφασή του προχώρησε στην ανάκληση των παρτίδων, 1803 (ημ. ληξ.: 12-2020) του καλλυντικού προϊόντος «Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο» και 1804 (ημ. ληξ.: 03-2021) του καλλυντικού προϊόντος «Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο».

Στις ανακαλούμενες παρτίδες ήταν εκτός ορίων ο αριθμός μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε το βακτηρίδιο “Pseudomonas putida”.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας. Η εταιρεία ΖΥΓΟΣ ΕΛΛΑΣ η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρει.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο προϊόν!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο προϊόν, συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου και καλεί όλους τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που επιλέγουν!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules.

Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules.

Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή!

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share