Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου: Είμαι ακόμα συγκλονισμένος...

Δείτε αναλυτικά...

23 Απριλίου 2019 09:27
Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου: Είμαι ακόμα συγκλονισμένος...

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου! Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμα του υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της ημέρας.

«Τη σταθερή και διαχρονική αξία του βιβλίου», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθυμίζει παράλληλα τα διδάγματα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στον Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Ακόμη μας συγκλονίζει -κι ίσως αυτό θα διαρκέσει για πάντα- η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον εμβληματικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, το μνημείο-ορόσημο, μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όσο κι αν φαίνεται, τουλάχιστον prima faciae, παράδοξο, τούτη η πολιτισμική τραγωδία μας διδάσκει, μέσ' από τις στάχτες της, και την αξία του βιβλίου. Αξία σταθερή, αξία διαχρονική. Και για να γίνω σαφέστερος:

«Η Παναγία των Παρισίων' του Ουγκώ στο Πάνθεο της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας»
Ουδείς μπορεί ν' αμφιβάλλει ότι το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ "η Παναγία των Παρισίων" κατέχει πια, ως απτό δείγμα πνευματικού κλασικισμού, περίοπτη θέση στο "Πάνθεο" της Παγκόσμιας Λογοτεχνικής Κληρονομιάς.

Χάρη σ' αυτό το βιβλίο, του οποίου τα λογοτεχνικά ίχνη μένουν ανεξίτηλα ως απαστράπτουσες ψηφίδες της εν γένει πνευματικής δημιουργίας, ο Ναός της Παναγίας των Παρισίων θα κατέχει, στο διηνεκές, περίοπτη θέση στη συλλογική μας μνήμη, ακόμη κι αν η Επιστήμη και η Τέχνη δεν καταφέρουν να επουλώσουν πλήρως τα βαθιά τραύματα, τα οποία άφησαν πίσω τους οι φλόγες».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «αυτό το παράδειγμα αρκεί, όπως πιστεύω, για να δείξει ότι το βιβλίο, ιδίως στην έντυπη μορφή του, θα συνιστά μέσα στον χρόνο -και μάλιστα πέρα και έξω από την εξέλιξη της τεχνολογίας- αξιόπιστο και αξιόμαχο φρουρό και συνοδοιπόρο του πνεύματος και των ευγενέστερων δημιουργημάτων του».

Το αιχμηρό μήνυμα του Παυλόπουλου προς την Άγκυρα!

Αυτό είναι το αιχμηρό μήνυμα του Παυλόπουλου προς την Άγκυρα! Μήνυμα προς το εσωτερικό, αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Αμφισσα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

«Το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, πρέπει όμως να μας διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», είπε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά την Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Να σας θυμίσουμε: Επεισόδιο με τον Προκόπη Παυλόπουλο και άντρα που προσπάθησε να του επιτεθεί έξω από την Μητρόπολη!

«Ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την πατρίδα, το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας, κατ' εξοχήν δε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια»», δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share