Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Έπληξε την παραθαλάσσια πόλη!

18 Απριλίου 2019 09:24
Ισχυρός σεισμός 6,1  ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών έπληξε την παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν της Ταϊβάν, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου!

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της νήσου Ταϊπέι, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν συγκριτικά μικρό, 18 χιλιόμετρα. Δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός είχε μήκος 6,4 βαθμών.

Και νέος τρίτος σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο!

Νέος σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:27 στη Ζάκυνθο, έπειτα από την διπλή σεισμική δόνηση νωρίτερα!

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί δύο σεισμοί του ίδιου μεγέθους με διαφορά δύο λεπτών, γεγονός που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Το επίκεντρο του νεώτερου σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα!

Σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα και ειδικά την περιοχή των Δωδεκανήσων!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ! Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20.42 απόψε, σε θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 47 χιλιόμετρα από τη Ρόδο και 28 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου, με την αυτόματη λύση, δίνει τον σεισμό 3,9 ρίχτερ, και έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στο Περού!

Σεισμός στην Ζάκυνθο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share