Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Δεν είχαμε ιδέα ότι οι λιμενικόι πήγαν μόνοι τους στα Εξάρχεια!

Δείτε τις δηλώσεις...

5 Απριλίου 2019 10:21
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Δεν είχαμε ιδέα ότι οι λιμενικόι πήγαν μόνοι τους στα Εξάρχεια!

Έκπληκτος, από την επιχειρησιακή προχειρότητα της χθεσινής δράσης του λιμενικού στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος. “Οι συνάδελφοι του λιμενικού δεν ξέρω που νόμιζαν ότι πήγαιναν. Στην Καλλιθέα; Στον Πειραιά; Πάντως, οι δικές μας δυνάμεις έπαθαν σοκ όταν έμαθαν ότι έγινε επιχείρηση, γιατί δεν είχαν ενημέρωση. Αυτός που τους διέταξε να κάνουν αυτήν την επιχείρηση καλό είναι να ξέρει ότι δεν πάει βόλτα στην Καλλιθέα. Στα Εξάρχεια πήγαιναν. Στοάβατο. Εκεί πας με τέσσερις διμοιρίες. Εκεί είναι γκέτο. Ούτε στη Συρία δεν είναι έτσι. Στο Ιράκ κάνεις πιο εύκολα κατ' οίκον έρευνα για ναρκωτικά. Οι δικοί μου συνάδελφοι δεν είχαν καμία ενημέρωση" δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάκος.

Το χρονικο…

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης, λιμενικοί που είχαν πάει για έρευνα που αφορούσε σε υπόθεση ναρκωτικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από μαχαίρι ελαφρά στον μηρό και ένας δεύτερος από γροθιές και κλωτσιές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν συνελήφθη στον Πειραιά Ιρακινός με 200 γραμμάρια κάνναβης ο οποίος όπως είπε στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από σπίτι στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Το βράδυ, ομάδα 7 λιμενικών με εισαγγελέα μετέβησαν στην παραπάνω διεύθυνση όπου βρίσκεται υπό κατάληψη κτίριο και μένουν αλλοδαποί. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ναυτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει . Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών γίνεται έρευνα από την αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share