Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΕΦΚΑ: Διακοπή λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, την Πέμπτη!

Για ποιο λόγο;

27 Μαρτίου 2019 19:46
ΕΦΚΑ: Διακοπή λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, την Πέμπτη!

Διακοπή λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ αύριο.

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης 1555 δεν θα λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου 2019, λόγω εργασιών αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.

Η διοίκηση του φορέα επισημαίνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη το συντομότερο δυνατόν.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες επικράτησε ένας χαμός, όταν απειλούσε να "βουτήξει" στο κενό άνδρας από το κτήριο του ΕΦΚΑ!

ΕΦΚΑ: Πότε θα είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Απριλίου!

Πότε θα είναι λοιπόν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο; Οι συντάξεις θα καταβληθούν από τον Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στις 27 Μαρτίου 2019!

Στις 27 Μαρτίου 2019, αντί για την 1η Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Απριλίου στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον π. ΟΑΕΕ και π. ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στους λοιπούς συνταξιούχους οι συντάξεις του μηνός Απριλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Δείτε τι ποσά θα πάρουν συνταξιούχοι Δημοσίου, ΔΕΚ, τραπεζών, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ!

Βόμβα: Αναδρομικά και για συνταξιούχους από 1.000 έως 14.000 ευρώ!

Αλλάζουν τα πάντα με τα αναδρομικά στους συνταξιούχους: Ποιοι και πως θα πάρουν πίσω τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα! Δείτε ποιοι θα πάρετε από 2.560 έως 4.570 ευρώ!

Βασικοί παράγοντες επί των οποίων διαμορφώνονται σενάρια αντιμετώπισης της δημοσιονομικής βόμβας των αναδρομικών είναι:

- Οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί ή επίκεινται για τις επίμαχες ασφαλιστικές διατάξεις

- Οι δημοσιονομικές δυνατότητες των Ταμείων και του κρατικού προϋπολογισμού

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος», περισσότερες από 50 δικαστικές αποφάσεις Πρωτοδικείων έχουν εκδοθεί επί προσφυγών συνταξιούχων για τις περικοπές του 2012, οι οποίες δικαιώνουν τους προσφεύγοντες. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για περίπου 80 αποφάσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει να εκδίδονται και οι πρώτες εφετειακές.

Κι ενώ το δικαστικό θρίλερ συνεχίζεται, τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το θηριώδες κόστος των διεκδικούμενων αναδρομικών «δείχνουν» την καρδιά του προβλήματος. Αρκεί να αναφερθεί ότι το μηνιαίο κόστος των διεκδικούμενων αναδρομικών – εφόσον επιστραφούν σε όλους – υπολογίζεται στα 175 εκατ. ευρώ δηλ. 2,1 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Τα αναδρομικά αφορούν δυνητικά σε όλους τους συνταξιούχους;
Δεν αφορούν όλους τους συνταξιούχους αλλά την πλειονότητα. Οι διεκδικήσεις κινούνται σε δύο ταχύτητες, με διαχωριστική γραμμή το συνταξιοδοτικό εισόδημα, όπως είχε διαμορφωθεί το 2012 πριν από τις περικοπές σε δώρα και συντάξεις.

Συνταξιούχοι με εισόδημα από κύριες, επικουρικές και μερίσματα κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά το 2012, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο τα «ψαλιδισμένα» από το 2010 δώρα και τις περικοπές στην επικουρική. Προσοχή, οι συνταξιούχοι που έχασαν τελείως ήδη από το 2010 όλα τα δώρα, λόγω ηλικίας ή εισοδήματος, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τώρα κάτι.

Ποιοι συνταξιούχοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά;
- Συνταξιούχοι με άθροισμα εισοδήματος από κύριες, επικουρικές και μερίσματα κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά το 2012 και ταυτόχρονα κάτω των 60 ετών. Κατ' αρχάς «κλειδί» είναι ο συνταξιούχος να ήταν κάτω από 60 ετών το 2010. Προσοχή, αν η ηλικία των 60 ετών συμπληρώθηκε από το 2012 έως το 2016, τότε ενδέχεται να προκύψει δικαίωμα για την περίοδο από το 2015 και μετά, αλλά είναι κάτι που μένει να διευκρινιστεί.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share