Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει το «Μακεδονία ξακουστή»! (Video)

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα!

25 Μαρτίου 2019 11:12
Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει το «Μακεδονία ξακουστή»! (Video)

Παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε στον χώρο του Συντάγματος η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που σήμερα θα δίνει τον ρυθμό στα παρελαύνοντα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η μπάντα του ΠΝ πήρε θέση πίσω από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου σε λίγα λεπτά θα κατατεθεί στεφάνι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, πριν την έναρξη της παρέλασης.

Το παιάνισμα του εμβατηρίου έβαλε τέλος στις φήμες περί απαγόρευσης της ανάκρουσης του, ενώ η μπάντα καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που ήδη έχουν πάρει θέσεις κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο του iefimerida.gr

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την στρατιωτική παρέλαση! - Τουλάχιστον 1.600 αστυνομικοί στο πόδι!

Παρέλαση... 1.600 αστυνομικών στην Αθήνα αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Ενστολη και μη άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς στο κέντρο της Αθήνας και αποστολή τους είναι να μην επιτρέψουν σε πολίτες να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση που θα βρίσκονται οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικοί.

Παράλληλα η επιτήρηση των πολιτών αναμένεται να είναι αυστηρότατη. Ενδεικτικό ήταν εξάλλου πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πολιτών, γιατί οι τελευταίοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα οι αντιδράσεις του κόσμου κατά της κυβέρνησης έφτασαν έως και την Αυστραλία, με τους ομογενείς στην Μελβούρνη να αποδοκιμάζουν τον βουλευτή της κυβέρνησης και αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο και να τον υποχρεώνουν να φύγει από εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Ετσι λοιπόν σήμερα η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση θα μετατραπεί σε φρούριο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει μέτρα ασφαλείας όπως την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, αφού φοβούνται πως, όπως τότε έτσι και φέτος η παρέλαση θα μετατραπεί σε χώρο διαμαρτυρίας.

25η Μαρτίου: Απαγόρευση στα ΟΥΚ να απαγγέλλουν συνθήματα στην παρέλαση!

Μάλιστα το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο με τις απαγορεύσεις εμβατηρίων όπως το «Μακεδονία Ξακουστή», τα οποία χαρακτηρίζονται μη πολιτικά ορθά.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και θα είναι σε κλοιό περίπου 1.600 αστυνομικών.

Και στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία θα είναι αυστηρά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα όπως στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Πέλλα, τη Βέροια, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα
Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα – 25η Μαρτίου – θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ηρ. Αττικού
Βασιλέως Γεωργίου Β΄
Βασιλέως Γεωργίου Α΄
Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
Πανεπιστημίου
Πλατεία Ομονοίας
Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Αθηνάς
Αγ. Κωνσταντίνου
Πλατεία Καραϊσκάκη
Πατησίων στο τμήμα μεταξύ Πανεπιστημίου και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Πλ. Συντάγματος
Φιλελλήνων
Σταδίου
Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ακαδημίας
Βασιλίσσης Όλγας
Αθ. Διάκου

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στη Θεσσαλονίκη
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο 25η Μαρτίου και σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της πραγματοποίησης της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου
30ης Οκτωβρίου
Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου
Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β. Γεωργίου με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου και Νικολάου Γερμανού
Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου
Στρατηγού Κακαβού
Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού
Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Νικολάου Γερμανού.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share