Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ένα παιδί πέντε χρονών επέζησε μόνο για 24 ώρες στην έρημο της Αργεντινής!

Είχε χαθεί κατά τη διάρκεια οικογενειακής εξόρμησης!

20 Μαρτίου 2019 11:29
Ένα παιδί πέντε χρονών επέζησε μόνο για 24 ώρες στην έρημο της Αργεντινής!

Ένας 5χρονος που χάθηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακής εξόρμησης σε έρημο στο δυτικό τμήμα της Αργεντινής βρέθηκε σώος και αβλαβής έπειτα από 24 ώρες, ανακοίνωσαν αυτοί που τον διέσωσαν.

Οι αρχές της επαρχίας Σαν Χουάν και χίλιοι εθελοντές μετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ένας πρώην οδηγός μηχανής στο Ράλι Ντακάρ βρήκε το μικρό αγόρι σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από εκεί όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά.

Το παιδί νοσηλεύτηκε με ελαφρά αφυδάτωση.

"Κρύωνα, δεν κοιμήθηκα καλά πάνω σε ένα βράχο", διηγήθηκε το αγοράκι στην εφημερίδα Clarin όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες Τρίτη, προσθέτοντας ότι ήπιε νερό από ένα ρυάκι και έφαγε χορτάρι.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες απο την έρημο που καταπίνει το Ντουμπάι και το Αμπου Ντάμπι!

"Πέρασε 24 ώρες στη φύση, δεν είναι και λίγο", δήλωσε ο μοτοσικλετιστής που τον βρήκε, ο Αλμπέρτο Οντιβέρος, υπογραμμίζοντας ότι στην περιοχή αυτή υπάρχουν πούμα.

Παιδί από την Συρία διασχίζει μόνο του την έρημο κουβαλώντας τα ρούχα της νεκρής μάνας και αδερφής του!

Ένα τετράχρονο αγόρι διασχίζει μόνο του την έρημο για να πάει από τη Συρία στην Ιορδανία. Όταν ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το εντοπίζει, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκπληξη.

Το αγόρι στην τσάντα που κουβαλά, δεν έχει ούτε τρόφιμα, ούτε νερό. Τα μόνα του πράγματα, όσα μονάχα κουβαλά, είναι τα ρούχα της μαμάς του και της αδερφής του, που είχαν σκοτωθεί στη Συρία…

Και ο πόλεμος συνεχίζεται. Και δεν ξέρεις ποιά παιδιά είναι πιο τυχερά, αυτά που επιβιώνουν ή αυτά που πεθαίνουν; Και διερωτάσαι, αυτό είναι ο πολιτισμός, αυτός είναι ο άνθρωπος;

Και λες, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους στην έρημο: Τι να την κάνεις την ευαισθησία, όταν δεν μπορείς να αποτρέψεις έναν πόλεμο, όταν επιτρέπεις τον μαζικό φόνο ανθρώπων, τη μαζική δολοφονία παιδιών;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share