Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τη λύση των κόκκινων δανείων προτείνει ο Μιχάλης Σάλλας!

Άμεση η ανάγκη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

18 Φεβρουαρίου 2019 12:34
Τη λύση των κόκκινων δανείων προτείνει ο Μιχάλης Σάλλας!

Tην ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων υπογραμμίζει ο κ. Μιχάλης Σάλλας και καταθέτει μία σειρά από προτάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα για την ταχύτερη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Προτείνει sale and lease back για τα στεγαστικά σε οριστική καθυστέρηση, μέτρο στο οποίο υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ενταχθούν και δάνεια επαγγελματιών και ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία, ενώ επισημαίνει τα πλεονεκτήματα από τη λειτουργία μίας «bad bank».

«Οι τράπεζες πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων, δημιουργώντας τα απαραίτητα «μαξιλάρια» που θα ενισχύσουν τον ισολογισμό τους και θα προστατεύσουν την καταθετική τους βάση, επιτρέποντας παράλληλα τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας», αναφέρει ο Μιχάλης Σάλλας σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής

Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνει ότι «οι προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια τόσο από το ΤΧΣ, όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως οι ίδιοι οι θεσμοί παραδέχονται, απαιτούν για την υλοποίησή τους χρονικό διάστημα ενός εξαμήνου. Ορισμένοι μάλιστα εκφράζουν την άποψη ότι το διάστημα αυτό θα είναι μεγαλύτερο».

Ο γνωστός τραπεζίτης χαρακτηρίζει «εξαιρετικά θετική» την επιλογή της Eurobank, τονίζει όμως ότι παράλληλα πρέπει να εξεταστούν και άλλες λύσεις, που έχουν διατυπωθεί ήδη από το 2014.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share