Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυστραλία: Εκτεταμένες πλημμύρες σάρωσαν την χώρα! - Βγήκαν ακόμη και κροκόδειλοι στους δρόμους!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

4 Φεβρουαρίου 2019 11:20
Αυστραλία: Εκτεταμένες πλημμύρες σάρωσαν την χώρα! - Βγήκαν ακόμη και κροκόδειλοι στους δρόμους!

Ο στρατός της Αυστραλίας αναπτύχθηκε σε πολλές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών, που πλέον έχουν εύρος που δεν καταγράφεται παρά «κάθε αιώνα» κι ενώ κροκόδειλοι θεάθηκαν σε δρόμους που πλέον έχουν καλυφθεί από το νερό.

Ο τροπικός βορράς της αχανούς νήσου-ηπείρου είναι μάλλον συνηθισμένος στις βροχές των μουσώνων αυτή την περίοδο του χρόνου. Αλλά οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν πολύ ανώτερες του μέσου όρου, ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Τάουνσβιλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρή ηθοποιός από το «Σ' αγαπώ - Μ' αγαπάς»!

Οι αρχές αναγκάστηκαν χθες Κυριακή να ανοίξουν τους υδατοφράκτες, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Townsville Bulletin, θαλάσσιοι κροκόδειλοι θεάθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Αυτού του είδους οι βροχές «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε είκοσι χρόνια, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας προειδοποίησε χθες Κυριακή εναντίον του κινδύνου νέων βροχοπτώσεων, ανεμοστρόβιλων και σφοδρών ανέμων τις προσεχείς ημέρες. Περίπου 20.000 κατοικίες υπάρχει ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν εάν οι κατακρημνίσεις συνεχιστούν, τόνισε η υπηρεσία. Σχολεία και δικαστήρια δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα σύστημα μουσώνα που κινείται πολύ αργά βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ και, σε ορισμένες περιοχές, η βροχόπτωση αναμένεται να φθάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, πριν υπάρξει κάποια βελτίωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share