Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με τουρκικό F-16 πάνω από το Αιγαίο!

Πρόβλημα στον κινητήρα!

2 Φεβρουαρίου 2019 13:45
Θρίλερ με τουρκικό F-16 πάνω από το Αιγαίο!

Ένα θρίλερ διαδραματίστηκε το πρωί της Παρασκευής, πάνω από το Αιγαίο, όταν τουρκικό F-16 αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του, κατά τη διάρκεια παραβίασης του FIR Αθηνών.

Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που προχώρησαν στην παραβίαση μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η τελετή παράδοσης- παραλαβής του αρχηγού ΓΕΑ, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Εχοντας πορεία προς νότο, το τουρκικό αεροσκάφος ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα. Τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής, από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου, με επαγγελματισμό και σεβασμό στους διεθνείς κανόνες, συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Το πρώτο spoiler για το σημερινό (02/02) επεισόδιο της πρεμιέρας! Ελλάδα ή Τουρκία;

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onalert, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρου Super Puma στην Ρόδο.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρέμειναν κοντά στο τουρκικό F-16, που λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.

Λίγο πριν από την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο Τούρκος πιλότος ανέφερε ότι υπάρχει κράτηση κινητήρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share