Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θλίψη στο Πανελλήνιο: Πέθανε ο σπουδαίος Κωνσταντίνος Σταματάκης!

Τραγική απώλεια!

2 Φεβρουαρίου 2019 13:27
Θλίψη στο Πανελλήνιο: Πέθανε ο σπουδαίος Κωνσταντίνος Σταματάκης!

Ένας σπουδαίος Χανιώτης του απόδημου ελληνισμού, ο Κωνσταντίνος Σταματάκης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 99 ετών.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής από την οποία χρηματοδοτήθηκε η ίδρυση και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης στο ΙΤΕ το 1984.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Το πρώτο spoiler για το σημερινό (02/02) επεισόδιο της πρεμιέρας! Ελλάδα ή Τουρκία;

Ο Κώστας Σταματάκης γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1920 στα Χανιά. Μετανάστευσε στην Αμερική το 1939, σπούδασε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου ειδικεύτηκε στη Ναυτιλιακή Αρχιτεκτονική. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και αργότερα με τον κτιριακό κατασκευαστικό κλάδο.

Από τη δεκαετία του 1970 συνέβαλε ενεργά στη συσπείρωση των απόδημων Κρητών στην «Παγκρητική Ένωση Αμερικής», της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1970 έως το 1974.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Νεκρός σπουδαίους Έλληνας ποδοσφαριστής!

Το 1973 τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για τις υπηρεσίες στη γενέτειρα χώρα του, και το 1997 από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια του σπουδαίου αυτού Κρητικού, και στέλνουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share