Σάββας Ξηρός: «Όχι» στην αποφυλάκιση του από το Συμβούλιο Εφετών!

Την παραμονή του Σάββα Ξηρού στις φυλακές αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, λέγοντας όχι στην αποφυλάκιση του με βούλευμά του.
Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοεμβρη» είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για λογούς υγείας, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.
Οι δικαστές, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι οι πολύ-ισοβίτες δεν εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 110Α, έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο επίμαχο άρθρο, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη στη φυλακή και στη συνέχεια να αποφυλακιστεί.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η δολοφονία δεκανέα στην Κάρπαθο: Η μοιραία κουβέντα και το σπασμένο ποτήρι!
Αντιθέτως ο εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη ότι Σάββας Ξηρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.
Σημείωνε δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος, επειδή δεν έχει μετανοήσει, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο στρατολόγος νέας γενιάς τρομοκρατών.
0 ΣΧΟΛΙΑ