Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πολυτεχνείο: Έγινε πεδίο μάχης για 5 ώρες! 19 συλλήψεις

Έκαιγαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!

18 Νοεμβρίου 2018 08:47
Πολυτεχνείο: Έγινε πεδίο μάχης για 5 ώρες! 19 συλλήψεις

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για πάνω από πέντε ώρες τα Εξάρχεια την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οπότε και έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ από αγνώστους στην οδό Στουρνάρη.

Πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ όταν άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Μετά τις 8 το βράδυ έως και μετά τα μεσάνυχτα θέατρο επεισοδίων έγιναν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, να στήνουν οδοφράγματα και να καίνε ελληνικές σημαίες.

«Ορμητήριο» των κουκουλοφόρων για άλλη μια φορά το κτήριο του Πολυτεχνείου από το οποίο έβγαιναν προκειμένου να κάνουν τις καταδρομικές επιθέσεις τους αναζητώντας καταφύγιο σε αυτό όποτε υπήρχε αντεπίθεση των αστυνομικών.

Για να αντιμετωπίσει τον «ανταρτοπόλεμο» αυτό η ΕΛΑΣ επιστράτευσε και την «αύρα» προκειμένου να απωθήσει με ρίψεις νερούς του νεαρούς ταραξίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 18 Νοεμβρίου;



Ο πρώτος απολογισμός μετά τη λήξη των επεισοδίων κάνει λόγο για συνολικά 19 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share