Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Πέθανε ο Super Mario!

Θλίψη!

2 Νοεμβρίου 2018 16:55
Πέθανε ο Super Mario!
Follow us on Google News

Ο Mario Segale, ο άνθρωπος από τον οποίο ονομάστηκε ο ήρωας του παιχνιδιού Super Mario, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Ο Segale ήταν ένας επιτυχημένος ιταλοαμερικανός ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ουάσινγκτον.

Στη δεκαετία του ’80, νοίκιαζε μια αποθήκη στη Nintendo of America και έτσι ο δρόμος του συναντήθηκε με εκείνον του Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Σιγκέρου Μιγιαμότο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είμαι παντρεμένη, δεν μπορώ" - Η αποκάλυψη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου on air που "πάγωσε" τους πάντες!

Ο Μιγιαμότο δημιούργησε τον Mario, αρχικά ως πρωταγωνιστή του παιχνιδιού Donkey Kong. Αρχικά τον ονόμασε Mr. Video και στη συνέχεια Jumpman. Καθώς ανέβαινε σκάλες σε μια οικοδομή για να σώσει την κοπέλα του από έναν γορίλα, αποφασίστηκε το επάγγελμά του να είναι ξυλουργός. Όσο για την εμφάνισή του; Σχεδιάζοντας με τα χοντροκομμένα γραφικά της εποχής – μιλάμε για το 1981 – αναγκάστηκε να βάλει μουστάκι στον ήρωά του, προκειμένου να ξεχωρίζει καλύτερα η μύτη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Και επειδή ο σχεδιασμός μαλλιών ήταν πολύπλοκος, το πρόβλημα λύθηκε με ένα καπέλο.

Το όνομα Mario προέκυψε όταν η Nintendo έστειλε το Donkey Kong στην αμερικανική αγορά και ο Μιγιαμότο συνόδευσε την αποστολή. Τα παιχνίδια κατέφθασαν σε μια μεγάλη αποθήκη στο Σιάτλ και εκεί ο Ιάπωνας συνάντησε τον ιδιοκτήτη της, Μάριο Σεγκάλε, που ήταν επίσης μυστακοφόρος. Το όνομα έκανε «κλικ» στον Μιγιαμότο καθώς το βρήκε απλό και εύκολο για χρήση σε όλες της γλώσσες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share