Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παραβιάσεις και αερομαχίες από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, πριν τη Σύνοδο του NATO

Προκλητική στάση...

11 Ιουλίου 2018 19:30
Παραβιάσεις και αερομαχίες από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, πριν τη Σύνοδο του NATO

Οι επιχειρήσεις διεξήχθηκαν από 14 συνολικά αεροσκάφη και συγκεκριμένα οκτώ F-16, τέσσερα F-4, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο, τα δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα.

Ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και ενώ στην ατζέντα της ελληνικής αποστολής συμπεριλαμβανόταν η υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στην Αδριανούπολη, η Τουρκία επέμεινε στην προκλητική της στάση στο Αιγαίου, όπου τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι δύο εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε αερομαχίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωσαν απεργία οι εργαζόμενοι της FIAT για τη μεταγραφή του Κριστιάνο!

Συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16, τέσσερα F-4, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο) παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο σε περιοχές στο Κεντρικό, Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προέβησαν σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Panorama: "Άφωνη" η Ντορέττα! Η τεράστια απώλεια κιλών του Χάρη μέσα στο ριάλιτι επιβίωσης! (video)

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share