Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ταϊλάνδη: Οκτώ παιδιά έχουν βγει στο φως! Αύριο η συνέχεια της επιχείρησης

Γιατί δεν μπορούν να τα αγκαλιάσουν οι γονείς τους

9 Ιουλίου 2018 16:31
Ταϊλάνδη: Οκτώ παιδιά έχουν βγει στο φως! Αύριο η συνέχεια της επιχείρησης

Με γοργούς ρυθμούς, όπως συνέβη και την Κυριακή, φαίνεται ότι συνεχίζεται και η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Οι διασώστες δίνουν μία τιτάνια μάχη για να απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί οκτώ παιδιά, ενώ παραμένουν στο σπήλαιο άλλα τέσσερα, καθώς και ο προπονητής τους.

Άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο ανέφεραν ότι το πέμπτο παιδί απεγκλωβίστηκε στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε το ασθενοφόρο, ακολουθούμενο και από ελικόπτερο. Μία ώρα αργότερα, βγήκε στο φως το έκτο παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε κοντινό αυτοσχέδιο νοσοκομείο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του. Με μία ώρα διαφορά απεγκλωβίστηκαν τα άλλα δύο παιδιά.

Στην είσοδο του σπηλαίου έφτασαν δύο ακόμη ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν το έκτο και το έβδομο παιδί στο πλησιέστερο νοσοκομείο για την εκτίμηση της κατάστασής τους.

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν σήμερα φορούσαν καταδυτικές μάσκες στην έξοδό τους από το σπήλαιο προς το αυτοσχέδιο νοσοκομείο που είχε στηθεί κοντά στο σημείο, όπως δήλωσε αυτόπτης, που συμμετέχει στην επιχείρηση και βρίσκεται στην είσοδο του σπηλαίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα παιδιά φορούσαν και στολές δύτη, ενώ μεταφέρονταν στα φορεία και ότι οι μάσκες θα αφαιρούνταν από το ιατρικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτός ο παίκτης κερδίζει το σημερινό (09/07) έπαθλο!

Όπως ανακοινώθηκε, η δεύτερη φάση της επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί για σήμερα.


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share