ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αλαμπάμα θα εκτελέσει απόψε 83χρονο θανατοποινίτη

Η Αλαμπάμα θα εκτελέσει απόψε 83χρονο θανατοποινίτη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η πολιτεία της Αλαμπάμα αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στην εκτέλεση ενός 83χρονου βομβιστή δολοφόνου, που θα μπορούσε να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θανατώνεται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ. Η εκτέλεση του Γουόλτερ Μούντι έχει προγραμματιστεί σήμερα για τις 18.00 (τοπική ώρα, 02.00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Παρασκευής) σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ. Θα πρόκειται για την όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικτό έγκλημα: Αυτό είναι το ζευγάρι που δολοφονήθηκε μπροστά στον 15χρονο γιο τους!

 

 

Εάν προχωρήσει η εκτέλεσή του, ο Μούντι θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι σήμερα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης είναι ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μούντι απέστειλε τη βόμβα στον δικαστή καθώς ήταν εξοργισμένος λόγω μιας καταδικαστικής απόφασης το 1972 για βομβιστική επίθεση, η οποία ο Μούντι θεώρησε ότι κατέστρεψε τη ζωή του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση – σοκ: Αυτοκτόνησε παρουσιαστής!

 

 

Το άλλο πακέτο-βόμβα εστάλη στον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να αποπροσανατολίσει τις αρχές. Ο Μούντι, που έχει περάσει πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, εμμένει στην αθωότητά του και οι δικηγόροι του δεν έχουν ακόμα επικαλεστεί την ηλικία του στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τη διαδικασία. 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου