Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ισχυρή έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος! Τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός - Συνεχής ενημέρωση

25 Μαΐου 2017 19:52
Ισχυρή έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος! Τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός - Συνεχής ενημέρωση

Άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο - Τραυματίες ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και ένας συνοδός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκάλυψη : Τα πάντα αλλάζουν και ξαναπαίρνει "φωτιά" το παιχνίδι! Διαρροή της τελευταίας στιγμής

Έκρηξη σημειώθηκε στις 18.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του οδηγού του και ενός συνοδού ασφαλείας του: Και οι δύο είναι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.

Δείτε live

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει μεταβεί στον Ευαγγελισμό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτή την ώρα (19.19) ο Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το αυτοκίνητό του προς την οδό Μάρνη. Κάποια στιγμή φαίνεται πως έγειρε προς το πίσω αριστερά κάθισμα του αυτοκινήτου για να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο, ο οποίος εξερράγη όταν τον άνοιξε.



Η επίθεση θυμίζει έντονα τους Πυρήνες της Φωτιάς: Τον περασμένο Μάρτιο η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φερόμενοι αποστολείς των φακέλων μάλιστα ήταν Ελληνες πολιτικοί.
Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος.

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου.





UPDATE ΩΡΑ 20:15

Αυτόπτης μάρτυρας

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

UPDATE ΩΡΑ 20: 23

Ο οδηγός του Παπαδήμου

Στον ΣΚΑΪ μίλησε αυτόπτης μάρτυρας και πιο συγκεκριμένα ο οδηγός του οχήματος που βρισκόταν πίσω από την Mercedes του κ.Παπαδήμου.

Αναλυτικά όσα είπε

«Είχα ένα ραντεβού Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Έφυγα όταν τελείωσα, ένιωσα το αμάξι μου να ταράζεται. Ηταν μπροστά μου η Mercedes. Άνοιξαν οι πόρτες του. Τρομοκρατήθηκα πολύ. Ένιωσα την έκρηξη. Το όχημα μου κουνήθηκε, σαν να ήταν μικρός σεισμός. Εν κινήσει βλέπω να ανοίγουν πόρτες και να ανοίγουν σάκους. Φώναζαν όλοι βόμβα-βόμβα και έτρεχαν. Επικράτησε πανικός μετά. Άφησα το αμάξι μου και έτρεξα. Ήρθε άμεσα η αστυνομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θαύμα την Χρυσοσπηλαιώτισσα: Αγοράκι 3,5 ετών μίλησε για πρώτη φορά μπροστά στην εικόνα της Παναγίας! (photos)

UPDATE ΩΡΑ 20:30

"Συναγερμός" στην αντιτρομοκρατική και για άλλους φακέλους

Σε πλήρη κινητοποίηση η αντιτρομοκρατική, καθώς φοβούνται πως ήδη έχουν ταχυδρομηθεί και άλλα δέματα προς γνωστά πρόσωπα. Άλλωστε η πρακτική της "Συνωμοσίας" δείχνει πως δεν στέλνουν μόνο ένα.

UPDATE ΩΡΑ 20:48

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχει εισαχθεί και χειρουργείται αυτή τη στιγμή στην κοιλιακή χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από φάκελο που άνοιξε μέσα στον –εν κινήσει- αυτοκίνητό του. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.


Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς οι γιατροί έπρεπε να δουν αν έχουν υποστεί ζημιά ζωτικά όργανα. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει εισπνευστικα εγκαύματα. Ενώ, οι δύο συνοδοί του πρώην πρωθυπουργού φέρουν θλαστικά τραύματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share