Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Ελληνίδα 8 ετών ανάμεσα στους αγνοούμενους! (photo)

23 Μαΐου 2017 12:24
Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Ελληνίδα 8 ετών ανάμεσα στους αγνοούμενους! (photo)

Ένα κορίτσι 8 ετών με ελληνικό επίθετο βρίσκεται στη λίστα με τους αγνοούμενους στο μακελειό στο Μάντσεστερ.

Την πληροφορία ότι το κορίτσι 8 ετών με ελληνικό όνομα βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά που αγνοούνται μετά το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής της Realnews στο Λονδίνο, μιλώντας στον RealFm, αλλά και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Χαμός στο σημερινό επεισόδιο! Ποιος κερδίζει το έπαθλο, το χαστούκι του Ντάνου και το μπάχαλο ανάμεσα σε Διάσημους και Μαχητές!

Είναι η μικρότερη αγνοούμενη σύμφωνα με τα μεχρι στιγμής στοιχεία και είναι όπως φαίνεται από το επίθετο ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την μικρή Saffie Rose Roussos η οποία είχε πάει στην συναυλία με την μεγάλη της αδελφή.

Η 8χρονη είχε πάει στη συναυλία μαζί με τη μαμά της και την μεγαλύτερη αδερφή της!

Το facebook έχει γεμίσει με την φωτογραφία της, ενώ συγγενείς και φίλοι συνεχίζουν με αγωνία την προσπάθεια να την εντοπίσουν.

«Η φίλη της αδερφής μου και οι κόρες της ήταν στην συναυλία. Η Σάφι, οκτώ χρονών, αγνοείται ακόμα. Η μαμά της Λίζα και η αδερφή της Ας βρίσκονται στο νοσοκομείο, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους» γράφει μια γυναίκα, εκλιπαρώντας όποιους μπορούν να βοηθήσουν.

UPDATE - Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα!

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.

Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

UPDATE - Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Αυτή η έφηβη κοπέλα είναι το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του μακελειού! (photos)

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη λίγο μετά το τέλος της συναυλίας στο Manchester Arena του Μάντσεστερ στην Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας.

Η έκρηξη, που πιθανότατα προήλθε από καμικάζι, δημιούργησε πανικό στους θεατές που μόλις είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε και προσπαθούσαν να βγουν πανικόβλητοι από το κτήριο. Μέχρι και αυτή την ώρα, ο απολογισμός είναι τραγικός. 22 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά! Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό αναγνωρίστηκε και το πρώτο θύμα της επίθεσης, η Georgina Callander, ένα κοριτσάκι που λάτρευε την τραγουδίστρια και την ακολουθούσε στις συναυλίες της. Η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει τραβηχτεί δύο χρόνια πριν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαχήτρια" και στην... νύχτα: Αυτό είναι το υπέροχο μπαράκι της Σάρας του Survivor στην Αθήνα! (photos)

Νωρίτερα, αναφορές του ξένου Τύπου, ήθελαν τουλάχιστον 50 παιδιά να έχουν μεταφερθεί στο κοντινό Holiday Inn, πληροφορία που διαψεύστηκε.

Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το χάσταγκ #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε δε, στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» έχει, επίσης, ενεργοποιηθεί από το facebook η λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρίσκονταν κοντά στο στάδιο να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.

«Η 6χρονη ανιψιά μου ήταν στη συναυλία. Δεν έχουμε νέα από τον/την συνοδό της και έχουμε αρρωστήσει από το άγχος», γράφει στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια γυναίκα. Το κοριτσάκι ευτυχώς, βρέθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του.

UPDATE- Τρομοκρατία στο Μάντσεστερ: Συναγερμός στο μετρό της πόλης! Συνελήφθη ο ύποπτος

Πανικός επικρατεί από το πρωί στη Βρετανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Το πρωί εκκενώθηκε σταθμός στο Λονδίνο, λόγω ύποπτου πακέτου, που τελικά αποδείχθηκε λάθος συναγερμός και τώρα επικρατεί αναστάτωση σε εμπορικό κέντρο στο Μάντσεστερ. Συγκεκριμένα στο κέντρο Arndale η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση καθώς εντοπίστηκε ύποπτος άντρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και ένας άντρας έχει συλληφθεί.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύλληψη!

UPDATE- Η τρομοκρατία χτύπησε στο Μάντσεστερ: Αιματηρή συναυλία με 22 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες! (photos+videos)

Μνήμες από τη φονική επίθεση το 2005 στο Λονδίνο ξύπνησε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:33 ώρα Βρετανίας) με τουλάχιστον 22 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και πάνω από 50 να τραυματίζονται, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου - στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία - ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν, καθώς η τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Όλα στην φόρα για το φλερτ του Βασάλου με την Τουρκάλα! Όσα συνέβησαν πίσω από τις κάμερες!

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό (σταθμός Βικτώρια), ενώ η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.

Βίντεο - ντοκουμέντο μέσα από το στάδιο, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη

Οι στιγμές που ζει η βρετανική πόλη είναι συγκλονιστικές με αρκετούς γονείς να ψάχνουν ακόμα τα παιδιά τους καθώς η Αριάνα Γκράντε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και παιδιά δέκα και έξι ετών ήταν ανάμεσα στους θεατές! Στην προσπάθειά τους αυτή οι απελπισμένοι γονείς χρησιμοποιούν και τα social media.

Οι νεαροί θεατές της συναυλίας τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνστεστερ με την κυβέρνηση να μιλά σε επίσημη ανακοίνωσή της για ένα «τρομακτικό τρομοκρατικό συμβάν».

Τη στιγμή της έκρηξης φέρεται να έχει καταγράψει ο Τζο Γκρέγκορι που περίμενε τη σύντροφό του να βγει από τον συναυλιακό χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: «Φωτιά» στο παιχνίδι! Απειλείται γενική σύρραξη όταν ο μισθοφόρος κατηγόρησε τον Αγγελόπουλο για κλέφτη! (Video)

Στο 9ο δευτερόλεπτο του βίντεο ακούγεται ο ήχος της έκρηξης μέσα από το στάδιο


Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

«Ενώ αποχωρούσαμε μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένα Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου». Αυτή η περιγραφή είναι μια από τις πολλές για ό,τι συνέβη στην είσοδο του Manchester Arena.

Το βίντεο που τραβήχτηκε ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη

«Περίμενα τα παιδιά μου να βγουν. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και είδαμε αρκετό κόσμο να βγαίνει. Ξαφνικά είδαμε μια λάμψη και ακούσαμε έναν θόρυβο. Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου. Η γυναίκα μου είπε "πρέπει να ξαπλώσω" και όπως είδα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά» περιγράφει ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς που περίμενε τις δύο κόρες του μετά τη συναυλία.

«Η Αριάνα είπε "γεια σου Μάντσεστερ", τα φώτα άναψαν και ακούστηκαν δύο μεγάλοι θόρυβοι. Τότε ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει. Έβλεπα γύρω μου κόσμο με αίμα στο πρόσωπό του» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Νέα παιδιά τρέχουν να σωθούν μετά την έκρηξη και ψάχνουν πανικόβλητα τους δικούς τους - Δείτε βίντεο που μετέδωσε το skynews:

Μια νεαρή κοπέλα τραυματισμένη από την βόμβα

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share