ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντροπή: O πρώτος μαύρος Άγιος Βασίλης εμφανίστηκε σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ προκαλώντας ρατσιστικό παραλήρημα! (photos)

Ντροπή: O πρώτος μαύρος Άγιος Βασίλης εμφανίστηκε σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ προκαλώντας ρατσιστικό παραλήρημα! (photos)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η απόφαση ενός εμπορικού κέντρου στη Μινεσότα των ΗΠΑ να προσλάβει για πρώτη φορά έναν μαύρο Άγιο Βασίλη πυροδότησε ένα άνευ προηγουμένου κύμα ρατσιστικών αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με μερικούς χρήστες να φτάνουν στα άκρα κάνοντας δημοσίως λόγο για «μαύρη γενοκτονία».

Όλα ξεκίνησαν όταν το Mall of America ανακοίνωσε πως φέτος ο Larry Jefferson, που είναι επαγγελματίας Άγιος Βασίλης, θα είναι εκείνος που θα φέρει τα δώρα στα παιδιά του Bloomington και των γύρω περιοχών και λίγο μετά την ανακοίνωση, δεκάδες αρνητικά σχόλια κατέκλυσαν τα social media. «Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι μαύρος! Αυτό είναι τεράστιο ψέμα είναι τρομερό να βάζεις τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία», «Ο Άγιος Βασίλης είναι λευκός. Μποϊκοτάρετε το Mall of America» ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια, με κάποιους να λένε πως ο Larry Jefferson θα κλέβει τα δώρα αντί να τα μοιράζει, κάποιους να χαρακτηρίζουν την πρόσληψή του «κτηνωδία», άλλους να τον αποκαλούν «νέγρο» και μερικούς να λένε πως αν έπαιζε κάποιος λευκός τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ «οι μαύροι θα τον σκότωναν».

Δείτε επίσης: Το απόλυτο χάος: Λεωφορείο γλιστράει στον πάγο και παίρνει παραμάζωμα πέντε αμάξια! Δείτε το video στο AthensMagazine.gr

Από την πλευρά του, ο Larry Jefferson, που είναι συνταξιούχος κτηνίατρος και τα τελευταία 17 χρόνια κάνει κάθε Χριστούγεννα τον Άγιο Βασίλη, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και αναφορικά με τα σχόλια, είπε πως «δεν έγινε και τίποτα». «Εξακολουθώ να είμαι ο Άγιος Βασίλης, απλώς τυχαίνει να είμαι Άγιος Βασίλης με χρώμα. Τα παιδιά είναι πολύ αθώα, απλώς αγαπούν τον Άη Βασίλη» είπε.

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ορισμένες ιστοσελίδες, όπως η Star Tribune, αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τα σχόλια κάτω από την συγκεκριμένη είδηση, καθώς «αφορούσαν θέματα ρατσισμού», ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και στο Twitter, όταν ανέβασε την είδηση το CNN.

Δείτε επίσης: Τρεις από τους οκτώ πραξικοπηματίες εκδίδονται στην Τουρκία

Ευτυχώς, τις δεκάδες αρνητικές αντιδράσεις αστιστάθμισαν σε κάποιο βαθμό και άλλα τόσα θετικά σχόλια με τους χρήστες να υπερασπίζονται την επιλογή της επιχείρησης και να αναφέρουν πως ο St Nicholas γεννήθηκε τον 4ο αιώνα εκεί που σήμερα βρίσκεται η Τουρκία και πως παραδοσιακά τον απεικονίζουν με σκούρα επιδερμίδα. «Οι λευκοί προσβλήθηκαν από τον μαύρο Άγιο Βασίλη…θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε από πού καταγόταν ο Ιησούς…» σχολίασε κάποιος χρήστης.

* Με πληροφορίες από WCCO και Daily Mail

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου