Τα πιο όμορφα ΔΩΡΕΑΝ πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα έως τις 25 Ιουλίου! Το AthensMagazine.gr τα βρήκε και στα προτείνει!

Με την έναρξη του Φεστιβάλ στο θέατρο Κολωνού με την οπερέτα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη», τους «Τρελούς της Βαλένθια» και του «Κουτρούλη ο Γάμος» στο Φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, το Φοίβο Δεληβοριά, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με συνοδοιπόρους τρεις σπουδαίες φωνές, την Κατερίνα Κούκα, τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Λένα Αλκαίου, αλλά και τον αγαπημένο μας ήρωα Καραγκιόζη να περιπλανιέται στις πλατείες της πόλης, στο Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας, συνεχίζεται το «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016»!
Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο του Αττικού Άλσους, στο θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές της Αθήνας. Την Τρίτη 19 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ στο θέατρο Κολωνού με την οπερέτα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη», ενώ συνεχίζονται τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους και στις γειτονιές της Αθήνας.
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας, παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε ένα πρόγραμμα με έργα από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 και ώρα 20.30 (αλλαγή ώρας έναρξης από 19.00). Θα ακουστούν έργα των Banchieri, Green, Monteverdi και Buxtehude. Συμμετέχει Μπαρόκ Σύνολο που απαρτίζεται από τους μουσικούς Έφη Χριστοδούλου, Γιώργο Περιστέρη βιολιά, Κωστή Θέο τσέλο και Κατερίνα Κτώνα τσέμπαλο, όργανο. Διευθύνει ο μαέστρος Σταύρος Μπερής. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βυζαντινό Μουσείο Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού και παρουσιάζει, για πρώτη φορά σε παραγωγή δική του, τη διάσημη οπερέτα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, σε ελληνική απόδοση, την Τρίτη 19, την Τετάρτη 20, την Παρασκευή 22 & το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 21:00, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Mιχάλη Οικονόμου, σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη και καλλιτεχνική επιμέλεια Λουκά Καρυτινού.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ετοιμάζει ένα ευχάριστο ξάφνιασμα στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 9μ.μ. με το Φοίβο Δεληβοριά να υποδέχεται το κοινό με ένα παράτολμο πρόγραμμα, που δεν περιέχει ούτε μία διασκευή γνωστού τραγουδιού σε σουϊνγκ. Με μάσκα και αναπνευστήρα βουτάει στα εγχώρια συναυλιακά ύδατα ψάχνοντας την χαμένη Ατλαντίδα, την ωραία Ελένη, τον Νέμο, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τους χώρους συναυλιών που δεν θέλει κάποιος ενοχλημένος γείτονας να κλείσει ώστε να απολαύσει τον ύπνο του. Στη δύσκολη αυτή αποστολή του, του συμπαραστέκεται ένα γενναίο και ατρόμητο πλήρωμα μουσικών Αργοναυτών καθώς και μία απαχθείσα σαγηνευτική σειρήνα.
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9μ.μ. την «τρελή» κωμωδία του Λόπε ντε Βέγκα «Οι τρελοί της Βαλένθια» από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη. «Οι Τρελοί της Βαλένθια», γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που μεσουρανούσε ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια δροσερή, ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη μιας και καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με συνοδοιπόρους τρεις σπουδαίες φωνές, την Κατερίνα Κούκα, τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Λένα Αλκαίου, μοιράζονται τη σκηνή του Τριανόν, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις καλύτερες στιγμές του λαϊκού τραγουδιού. (Δευτέρα 25 Ιουλίου, Ώρα 21:00, Είσοδος Ελεύθερη)
Μετά την πρώτη γνωριμία και την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου από 23-26/6, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ ) ανοίγει ξανά τις πόρτες του για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας. Από 8 Ιουλίου λοιπόν μας παρουσιάζει το 1ο Park Your Cinema: Κάθε Παρασκευή (από 8/7 ) λοιπόν σε μια γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται vintage ταινίες, με τον κριτικό Ηλία Φραγκούλη να έχει την επιμέλεια του προγράμματος.
Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τί μπορείτε να κάνετε από εδώ και πέρα;
Πέντε κρυμμένες παραλίες στην Αττική για απόδραση και απολαυστικές βουτιές! (PHOTOS)
0 ΣΧΟΛΙΑ