ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πατέντα της δεκαετίας: Έφτιαξαν παλτό για πρόσφυγες που γίνεται σκηνή και sleeping bag με απλές κινήσεις (PHOTOS)

Η πατέντα της δεκαετίας: Έφτιαξαν παλτό για πρόσφυγες που γίνεται σκηνή και sleeping bag με απλές κινήσεις (PHOTOS)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα πρωτότυπο παλτό ειδικά σχεδιασμένο για πρόσφυγες, σχεδίασαν φοιτητές στο Βασιλικό Κολέγιο τέχνης του Λονδίνου. με μερικές απλές κινήσεις μετατρέπεται σε σκηνή ή σε σλίπινγκ μπαγκ, αναλόγως τις ανάγκες του ανθρώπου που το φορά. 

Έχει μήκος περίπου ως το γόνατο, έχει κουκούλα και αρκετές τσέπες κατάλληλες να χωρέσουν και να προφυλάξουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και έγγραφα που κουβαλούν οι πρόσφυγες μαζί τους, ενώ είναι και αδιάβροχες. Είναι φτιαγμένο από ένα συνθετικό υλικό, το τιβέκ και οι φοιτητές φρόντισαν να είναι πολύ δύσκολο να σκιστεί ή να διαπεραστεί από νερό. Είναι επίσης πολύ ελαφρύ, ώστε να μην επιβαρύνεται στο ατέλειωτο περπάτημά του αυτός που το φορά. 

Σε ειδικά σχεδιασμένες «τσέπες» υπάρχουν κορδόνια που μετατρέπουν το παλτό σε σκηνή ή και σε σλίπινγκ μπαγκ, αναλόγως με το τι είναι περισσότερο απαραίτητο. Και στα δύο μπορεί να χωρέσουν ένας ενήλικας και ένα παιδί. 

Η ομάδα των φοιτητών ελπίζει τώρα να βρει χρηματοδότη και να προχωρήσει στην παραγωγή του σχεδίου της, με στόχο να βοηθήσει όσο γίνεται τους ανθρώπους που αφήνουν τα σπίτια τους και ξεκινούν το μακρύ και δύσκολο ταξίδι αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου