Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Καταρρέει ο τουρισμός στην Μύκονο, στα τάρταρα οι τιμές: Βίλες από 28 ευρώ, με το σταγονόμετρο οι τουρίστες

Πρωτόγνωρες καταστάσεις!

6 Ιουλίου 2023 10:16
Καταρρέει ο τουρισμός στην Μύκονο, στα τάρταρα οι τιμές: Βίλες από 28 ευρώ, με το σταγονόμετρο οι τουρίστες
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ασυνήθιστες φαίνεται πως είναι οι τιμές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και σε αυτοκίνητα στη Μύκονο για φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, η δυσφήμιση για τη Μύκονο το τελευταίο διάστημα λόγω των υψηλών τιμών αλλά και των παρανομιών είχε σαν αποτέλεσμα οι πληρότητες το φετινό Μάιο να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτό αντανακλάται και στις τιμές οι οποίες έχουν μειωθεί αισθητά.

Τα στοιχεία από τις πλατφόρμες ενοικίασης δείχνουν πως οι τιμές ενός δίκλινου δωματίου ξεκινούν από €47 το άτομο με την έκπτωση στην πλειονότητα των περιπτώσεων να φτάνει το 50%.

Στον κοσμοπολίτικο Ορνό, βίλα με πισίνα, υπέροχη θέα στην θάλασσα, πολυτελές καθιστικό και τρεις κρεβατοκάμαρες, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν έως οκτώ επισκέπτες, κοστίζει €229 ανά διανυκτέρευση, δηλαδή €28 κατ’ άτομο!

Παράλληλα, για την ενοικίαση ενός οχήματος για τις μετακινήσεις στο νησί οι τιμές ξεκινούν από €16.

Καταρρέει ο τουρισμός στην Μύκονο, στα τάρταρα οι τιμές: Βίλες από 28 ευρώ, με το σταγονόμετρο οι τουρίστες

Το ελληνικό νησί που μονοπωλεί τα ξένα ΜΜΕ - Στο top 10 των «μυστικών» προορισμών της Μεσογείου

Στο κάδρο ξακουστών ΜΜΕ παγκοσμίως βρίσκεται η Άνδρος αυτό το καλοκαίρι, ως ο απόλυτος ελληνικός προορισμός για διακοπές.

Σύμφωνα με τον νέο κατάλογο της Daily Telegraph, «είναι πολύ σπάνιο στην εποχή μας να ανακαλύπτουμε νέους παραδείσους, που παραμένουν ανεξερεύνητοι. Στην εποχή του υπερτουρισμού, το ζητούμενο είναι να "ξεθάβει" κανείς κρυμμένα πετράδια, που θα τον ανταμείψουν με άγριες και πανέμορφες ακτές και παρθένα ψαροχώρια, όπου η ζωή κυλάει αργά και ξέγνοιαστα».

Η Άνδρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 «μυστικούς» προορισμούς της Μεσογείου που προτείνει η βρετανική εφημερίδα τονίζοντας πως «οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην Άνδρο στις αρχές του 20ού αιώνα ευλόγησαν αυτό το στολίδι των Κυκλάδων με ευημερία και αρχοντιά. Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η γοητεία της Άνδρου είναι πιο ήρεμη και γαλήνια και θυμίζει τις αγνές και αυθεντικές εποχές του τουρισμού». Παράλληλα: «Μύκονος ώρα μηδέν»: Κείμενο φωτιά για το νησί και την πτώση του τουρισμού!

Στο ίδιο μήκος «κύματος» εκπέμπει και ο Guardian. Το αναγνωστικό κοινό του διεθνούς μέσου επέλεξε την Άνδρο ως ένα από τα ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν εμπειρίες εκτός της πεπατημένης. Η βόλτα στη γραφική Χώρα, η εξερεύνηση στο οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο του νησιού, οι ανέγγιχτες παραλίες, οι τέχνες, τα μουσεία και τα όμορφα μαγαζιά δίνουν στον προορισμό ένα ξεχωριστό «χρώμα».

«Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς προσφέρουμε το ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις προβάλλοντας εμπειρίες σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και επιχειρούμε μέσα από έργα να αναβαθμίζουμε διαρκώς την τουριστική εικόνα μας. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται να ενισχυθούν σημαντικά με τουριστικές ροές», δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Τσουγκριάς: Το άγνωστο ελληνικό νησί που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Με την τεράστια ακτογραμμή και τα δεκάδες ελληνικά νησιά, πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο που σε συνεπαίρνει και μαθαίνεις πληροφορίες που δεν γνώριζες. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με ένα άγνωστo ελληνικό νησί το οποίο ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles, σύμφωνα με το Exploring Greece. Ο λόγος για το νησί Τσουγκριάς στο Αιγαίο.

Ένα νησάκι που μοιάζει με Καραϊβική και μόνο τυχαία δεν ήταν η επιθυμία του συγκροτήματος να το αποκτήσει. Το νησί Τσουγκριάς είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Σκιάθο με πολύ πράσινο και κρυστάλλινα διάφανα νερά. Αν έχεις βρεθεί στις Σποράδες, τότε μπορείς να φανταστείς πώς είναι αυτή η γωνιά του Αιγαίου. Παράλληλα, δείτε 4 low budget προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές.

Το νησάκι Τσουγκριάς, λοιπόν, κοντά στη Σκιάθο αποτελείται από λευκές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και γωνιές γεμάτες ησυχία για να χαλαρώσεις. Θα βρεθείς εκεί, πιθανόν, με ένα από τα σκάφη που κάνουν βόλτες και αράζουν για βουτιές. Είναι το νησάκι που ερωτεύτηκαν οι Beatles και ήθελαν να το αγοράσουν. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η «Πολυνησία» της Ελλάδας.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο τοπικός θρύλος που ήθελε τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στη δεκαετία του ΄60 και που προσπάθησαν να αγοράζουν τον Τσουγκριά με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο.

Και δεν τους αδικεί κανείς μιας και η ομορφιά αυτού του επίγειου παράδεισου είναι απαράμιλλη. Όπως θα δει κανείς στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα νησάκι με πλούσια βλάστηση, με πεύκα που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα, στις εκπληκτικές μικρές παραλίες του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το καλοκαίρι, όσοι επισκέπτονται τη Σκιάθο και γενικά τις Σποράδες ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να βρεθούν και στον Τσουγκριά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share