Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Παρθένο με κρυστάλλινα νερά: Το ξακουστό ελληνικό χωριό όπου κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία

Μια...ανάσα από την Αθήνα!

5 Ιουλίου 2023 11:14
Παρθένο με κρυστάλλινα νερά: Το ξακουστό ελληνικό χωριό όπου κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα παρθένο ελληνικό χωριό με κρυστάλλινα νερά, όπου κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι ξακουστό. Όμως ποιος είναι;

Οι τιμές στα εισιτήρια για διακοπές, είτε ακτοπλοϊκά, είτε αεροπορικά έχουν φτάσει στο...Θεό, γι' αυτό πολλοί προτιμούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης σε προορισμούς που βρίσκονται κοντά και μπορεί κανείς να πάει με το αυτοκίνητό του.

Και το Δερβένι Κορινθίας είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν…Με την ευκαιρία, αυτή είναι η «Πολυνησία» της Ελλάδας.

Στο…Μαϊάμι της Πελοποννήσου φτάνεις οδικώς σε 1,5 περίπου ώρα από την Αθήνα και αυτό που αντικρύζεις είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Οι μικροί ντόκοι που είναι σπαρμένοι σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που καθηλώνει τον επισκέπτη.

Το νερό «χωρίζεται» και είναι πραγματικά λες και κάθε σπίτι του παραλιακού μετώπου να έχει τη δική του πριβέ θάλασσα. Οι μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα οπτικό υπερθέαμα που δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Τα νερά είναι παρθένα και άγρια και μάλιστα σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή το βάθος τους φτάνει τα 100 μέτρα.

Παρότι το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό οι μεγάλες θαλάσσιες κατολισθήσεις απειλούν τα θεμέλια των σπιτιών γι’ αυτό και οι κάτοικοι με τσιμεντένιους πρόβολους προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Για τον επισκέπτη πάντως το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το κόστος διαμονής στο Δερβένι είναι 40% πιο φθηνό σε σχέση με τα νησιά, καταλαβαίνει κανείς γιατί μιλάμε για έναν τέλειο προορισμό για διακοπές- εξπρές πριν την επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα.

Δείτε το μικρό Μαϊάμι στο βίντεο της ομάδας Up Drones

Μεγάλες αμμουδιές στην Αττική: Οι 3 παραλίες «λουκούμι» μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας

Ψάθα

Η γνωστή σε όλους Ψάθα είναι μια σταθερή αξία για τις παραλίες της Αττικής. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το Κέντρο της Αθήνας και παίρνετε την Εθνική οδό, με κατεύθυνση τα Μέγαρα. Εκεί, στη Δυτική πλευρά της Αττικής, βρίσκεται η παραλία των 2,5 χιλιομέτρων.

Παραλία Ψάθα

Αν έχετε ήδη πάει, σίγουρα είναι στη λίστα σας. Αν όχι, ήρθε η ώρα. Η παραλία Ψάθα είναι ό,τι πρέπει και για τα παιδιά. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα, καρέκλες ή… ψάθα, αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερη ησυχία. Σίγουρα όταν ολοκληρώσετε τις βουτιές σας, το απόγευμα θα σας βρει σε κάποιο από τα ταβερνάκια της περιοχής για μεζέδες και ουζάκι.

Χάρακας

Η παραλία της Αττικής που συνδυάζει και την ηρεμία και τη… βαβούρα. Και αν αναρωτηθείτε πώς γίνεται αυτό, η απάντηση είναι απλή: η αρκετά μεγάλη αμμουδιά είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μία οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar και από την άλλη, ελεύθερη.

Παραλία Χάρακας

Ο Χάρακας βρίσκεται στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Όταν θα φτάσετε στα όρια της Κερατέας και δείτε την ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα», σημαίνει πως φτάσατε στον προορισμό σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε το κλείσιμο της μονοήμερης με μια επίσκεψη στο Σούνιο.

Σχοινιάς

Σχοινιάς. Μια παραλία που είναι από τις πιο φημισμένες και πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι μεγάλη και ενδείκνυται για παιδιά καθώς υπάρχει και το οργανωμένο μέρος της.

Παραλία Σχοινιάς

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και το φαγητό σας. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Αττική και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο. Υπολογίστε διαδρομή μιας ώρας

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share