Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ξέσπασμα από τον Τάσο Δούση για την κατάντια στον τουρισμό: «Δωμάτια αποθήκες γίνανε σουίτες και νοικιάζονται προς 400 ευρώ την ημέρα»

«Η αισχροκέρδεια και η τιμωρία της»

23 Ιουνίου 2023 14:39
Ξέσπασμα από τον Τάσο Δούση για την κατάντια στον τουρισμό: «Δωμάτια αποθήκες γίνανε σουίτες και νοικιάζονται προς 400 ευρώ την ημέρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O τουρισμός καταρρέει σε δημοφιλείς προορισμούς (δείτε εδώ) και ο Τάσος Δούσης, με νέο ξέσπαμα στην σελίδα του στο Instagram, αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες. Για τις αυξήσεις σε ξενοδοχεία και εστίαση που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε και το 200% αλλά και για αποθήκες που... νοικιάζονται για 400 ευρώ!

Δείτε αναλυτικά το άρθρο του Τάσου Δούση:

«Η αισχροκέρδεια και η τιμωρία της! Δωμάτια αποθήκες γίνανε σουίτες και νοικιάζονται προς 400 ευρώ την ημέρα. Όταν λες στον ιδιοκτήτη «Τι κάνεις ρε φίλε», η απάντηση αφοπλιστική... «Αφού τα νοικιάζουν». Το ίδιο και στις ταβέρνες εκεί που το μαγαζάκι ήταν ένα τίμιο στέκι ξαφνικά βάζει κοπές προς 80 ευρώ το φιλέτο... «Αφού το τρώνε» η απάντηση αφοπλιστική.

Οι αυξήσεις στον τομέα των ξενοδοχείων και στην εστίαση σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε ακόμη και το 200%. Αυτό είναι ο ορισμός της αισχοκέρδειας και αν σε έπιαναν πήγαινες 3 μήνες φυλακή και είχες και χρηματικό πρόστιμο ανάλογα με την περίπτωση. Η χρήσιμη αυτή διάταξη καταργήθηκε με τον νέο ποινικό κώδικα.

Ξέσπασμα από τον Τάσο Δούση για την κατάντια στον τουρισμό

Δεν σε τιμωρεί πια ο νόμος αλλά η τιμωρία θα έρθει όπως στην η περίπτωση που θα σας αναφέρω. Νάξος Beach Bar, πασίγνωστο πέρσι, χρέωνε 60 ευρώ το σετ ξαπλώστρας και 60 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση! «Αφού τα πληρώνουν τα κορόιδα». Φέτος μετά την στέρεο σφαλιάρα πήγε το σετ 25 ευρώ χωρίς καμία ελάχιστη κατανάλωση. Δηλαδή ομολόγησε ότι πέρσι οργανωμένα «έκλεβε» τους πελάτες του. Η τωμωρία είναι πως είναι άδειος! Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Μπορεί να του τα «πάρεις» μπορεί να πληρώσει από ανάγκη για να μην χαλάσει τις διακοπές του αλλά σε περιμένει στην γωνία. Το αφού πληρώνει ο τουρίστας (και ο Έλληνας) είναι μια ηλίθια απάντηση για υπερχρεώσεις!

Είναι μια βλακώδη σκέψη να τα αρπάξω και να χρεώνω διπλάσια επειδή απλά έχω δουλειά και με έχουν ανάγκη. Ο σωστός επαγγελματίας χρεώνει όσο χρέωνε πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες του και για να φεύγει ο πελάτης χαρούμενος και για να βγάζει πάντα το κέρδος του. Σε μια λογική αύξηση ΟΛΟΙ θα πούμε οκ σε μια αύξηση αλητείας αισχοκέρδειας και εκμετάλλευσης ίσως να πληρώσουμε αλλά μην ξεχνάς θα σε περιμένουμε στην γωνία και όταν μας παρακαλάς με μείωση στο σετ κατά 70% όχι μόνο δεν θα έρθουμε αλλά θα σε πούμε και ξεφτίλα. Γιατί ξεφτίλα είναι να ανεβοκατεβάζεις τις τιμές και να κοροϊδεύεις τους πελάτες του μέσα στα μούτρα τους. Μην ρωτάς γιατό δεν θα δουλέψεις. Ξέρεις την απάντηση... Τα κορόδια ξύπνησαν.»

Ξέσπασμα από τον Τάσο Δούση για την κατάντια στον τουρισμό: «Δωμάτια αποθήκες γίνανε σουίτες και νοικιάζονται προς 400 ευρώ την ημέρα»

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share