Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κρυμμένο "διαμάντι" με καταγάλανα νερά: Το νησάκι με τους μηδέν τουρίστες που τρως ψαράκι, πίνεις και κοιμάσαι με 15€ τη μέρα (Video)

Το πιο οικονομικό και ασφαλές νησί για διακοπές στην Ελλάδα

3 Ιουνίου 2023 08:49
Κρυμμένο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελλάδα φημίζεται για τους καλοκαιρινούς της προορισμούς και τα πανέμορφα νησιά με τις μαγευτικές παραλίες. Όμως οι περισσότεροι καλοκαιρινοί προορισμοί πλέον είναι μόνο για τους τουρίστες που κατακλύζουν τα νησιά ενώ οι τιμές για διαμονή έχουν ανέβει στα ύψη. Για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε ένα μικρό μυστικό, προς το παρών, παράδεισο ο οποίος ονομάζεται Τρίκερι.

Διαβάστε επίσης: Γαλήνιο μέρος που θυμίζει νησί - Το πανέμορφο τοπίο 3 ώρες από την Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ελληνική «Πολυνησία»

Το πιο οικονομικό και ασφαλές νησί για διακοπές στην Ελλάδα

Διαθέτει μία ηρεμία αξέχαστη, που ανάλογη σπάνια βρίσκεις κάπου. Τα μέρη, οι άνθρωποι που ζουν εκεί, είναι όλα τόσο μοναδικά συνδεδεμένα που λες ότι έχει ακριβώς ότι χρειάζεται αυτό το νησί, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο!

Το Τρίκερι είναι χωριό του νομού Μαγνησίας χτισμένο στην κορυφή του υψώματος Φουρτούνα στο τελείωμα της χερσονήσου της Μαγνησίας, ανατολικά της εισόδου του Παγασητικού κόλπου.

Απέχει ελάχιστα από την θάλασσα και εξυπηρετείται από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό. Αποτελεί έδρα, από το 1912, της ομώνυμης κοινότητας και από το 1967 έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Το Τρίκερι μέχρι την δεκαετία του 1970 δεν διέθετε πρόσβαση από χερσαίο δρόμο και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά από την θάλασσα, από την απέναντι ακτή της Μαγνησίας.

Ιστορικά στοιχεία για το Τρίκερι

Λόγω της ευκολότερης πρόσβασης από την θάλασσα παρά από την ορεινή και απόκρημνη ενδοχώρα απέκτησε χαρακτήρα νησιού και ανέπτυξε ιδιαίτερα την ναυτιλία. Το 1821 διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους ενώ τον 18ο και 19ο αιω. υπήρχαν ναυπηγεία που κατασκεύαζαν ιστιοφόρα. Συμμετείχε στην επανάσταση του Πηλίου το 1821 βοηθώντας με την χορηγία πλοίων και ναυτικών στη νεοσύστατη τότε Φιλική Εταιρεία.

Μετά την κατάπνιξη της επανάστασης στο Πήλιο, η επανάσταση συνεχίστηκε στην περιοχή του Τρικερίου. Στο Τρίκερι πέθανε ο Πηλιορείτης οπλαρχηγός Κυριάκος Μπασδέκης, όπου κατέφθασε τραυματισμένος μετά την αποτυχία κατάληψης του Βόλου.

Το 1827 ο Ν. Κριεζώτης ως αρχηγός εκστρατευτικού σώματος νίκησε στην περιοχή τους Τούρκους.

Κατά τον Μεσοπόλεμο οι κάτοικοι του Τρικερίου ασχολούνταν κυρίως με την αλιεία, ενώ την περίοδο της Κατοχής παρατηρήθηκε σοβαρή έλλειψη τροφίμων λόγω απαγόρευσης του ψαρέματος.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share