Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαγευτικό τοπίο: Το ελληνικό νησί με το «ινσταγκραμικό» χωριό που αγαπούν να φωτογραφίζονται οι τουρίστες

Σαν κινηματογραφικό σκηνικό

20 Μαΐου 2023 14:32
Μαγευτικό τοπίο: Το ελληνικό νησί με το «ινσταγκραμικό» χωριό που αγαπούν να φωτογραφίζονται οι τουρίστες
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα ελληνικά χωριά είναι ένα προς ένα μια ζωγραφιά είτε βρίσκονται στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική Ελλάδα. Κάποια, ωστόσο, σου κλέβουν την καρδιά και ανυπομονείς πότε θα ξαναβρεθείς εκεί αν τα επισκεφθείς έστω και μια φορά.

Ένα από αυτά βρίσκεται στις Κυκλάδες και δεν έχουν άδικο που το αποκαλούν ως το αγαπημένο χωριό του Instagram. Δεκάδες φωτογραφίες ανεβαίνουν συνεχώς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τις όμορφες γωνιές του χωριού. Ανθισμένες αυλές, γραφικά στενά και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο λόγος για το Χαλκί το οποίο βρίσκεται στη Νάξο. Μια όμορφη γωνιά που αξίζει να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία που θα πας στη Νάξο για διακοπές. Με την ευκαιρία, δείτε το πευκόφυτο ελληνικό νησί του Ιονίου με το γραφικό εκκλησάκι.

Χαλκί: Το αγαπημένο χωριό του Instagram

Λένε ότι στο Χαλκί της Νάξου χάνεις την αίσθηση του χρόνου και όχι άδικα. Νομίζεις ότι κάνεις ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε μια άλλη εποχή πιο αγνή και όμορφη. Θα περπατήσεις σε όμορφα στενά και θα κάνεις μια στάση για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου σε ένα καφενείο. Στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την έντονη καθημερινότητα. Και μπορεί η Απείρανθος να είναι πολύ φημισμένη αλλά το Χαλκί διατηρεί την παλιά του αίγλη όσο λίγα χωριά της Κυκλάδες.

Και όπως είπαμε είναι το αγαπημένο χωριό του Instagram. Θα το δεις στα… trends για τη Νάξο και οι φωτογραφίες θα σου δώσουν μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να αντικρίσεις όταν θα βρεθείς εκεί. Ολάνθιστες και περιποιημένες αυλές και βουκαμβίλιες. Παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και κτήρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Το Χαλκί θα το βρείς λίγο περισσότερο από 15 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Νάξου και όταν φτάσεις θα μας θυμηθείς…

Είναι 1,5 ώρα από την Αθήνα και θυμίζει Επτάνησα: Η ιδιαίτερη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά ιδανική και για μονοήμερες εκδρομές

Βρίσκεται στο Δήμο Περαχώρας – Λουτρακίου, σε κοντινή απόσταση από την Περαχώρα. Το όνομα της μυστηριώδες: «X-Beach». Το σκηνικό στο οποίο βρίσκεται είναι επίσης μυστηριώδες αλλά και μαγευτικό. Με την ευκαιρία, δείτε το μικρό νησάκι του Ιονίου με το γραφικό εκκλησάκι.

Μυστηριώδες γιατί η συγκεκριμένη παραλία έχει όλα τα χαρακτηριστικά των παραλιών του Ιονίου, όπως το διάσημο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου. Ειδικότερα, έχει ανοιχτόχρωμα νερά, άσπρη άμμο και μικρά βότσαλα, βαθαίνει απότομα και περιβάλλεται από κάθετους βράχους, αγαπημένα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλές το διάσημο «Ναυάγιο».

Είναι 1,5 ώρα από την Αθήνα και θυμίζει Επτάνησα: Η ιδιαίτερη παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά ιδανική και για μονοήμερες εκδρομές

Μαγευτικό γιατί με τέτοιο χρώμα νερών και τέτοιο περιβάλλον, αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για βουτίες στον απόλυτο παράδεισο.

Η παραλία απέχει μόλις μιάμιση ώρα από Αθήνα και Ναύπλιο αντίστοιχα, πράγμα που την καθιστά εύκολα επισκέψιμη ακόμη και για μονοήμερες αποδράσεις.

Το μόνο στοιχείο που ίσως σας δυσκολέψει είναι η πρόσβαση, καθώς αυτή γίνεται μόνο δια θαλάσσης, (όπως και στο Ναυάγιο της Ζακύνθου), λόγω των απόκρημνων, κάθετων βράχων που την περιβάλλουν.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share