Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που έχει λιακάδα 320 μέρες τον χρόνο (Video)

Απίστευτο!

7 Ιανουαρίου 2023 16:12
Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που έχει λιακάδα 320 μέρες τον χρόνο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μα καλά, 100% πληρότητα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης για ολόκληρο τον χειμώνα; Πώς γίνεται αυτό;

Κι όμως στο Μύρτος της Ιεράπετρας σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή, όπως μας είπαν χαριτολογώντας οι κάτοικοι του χωριού.

Ο λόγος; Μα φυσικά το εκπληκτικό του κλίμα μιας και το Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στο Μύρτος και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας.

Στο Μύρτος δε θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο για την θέρμανσή σας και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ, μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και άντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

Το Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγω της θέσης του. Όταν φυσάει παντού, εκεί δεν κουνιέται φύλλο…

Επίσης εκτός από φιλόξενο, είναι καθαρό και περιποιημένο, ενώ φημίζεται και για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται εκεί. Στο Μύρτος υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Δείτε το βίντεο

Tο ελληνικό χωριό στο οποίο θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη (Video)

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη το οποίο καταφέρνει να έχει 100% πληρότητα ακόμα και τον χειμώνα;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το ελληνικό χωριό με τα κρυστάλλινα νερά που ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη

Μα φυσικά, οι 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο! Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ελλάδας και είναι από τα πιο ζεστά μέρη της Ευρώπης!

Κι όμως στον Μύρτο της Ιεράπετρας στην πανέμορφη Κρήτη σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή.

Ο λόγος; Μα φυσικά το εκπληκτικό του κλίμα μιας και ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας.

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο για την θέρμανση σας και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και αντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα. Επίσης εκτός από φιλόξενο είναι καθαρό και περιποιημένο.

Εκτός από την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνεται εκεί, στον μύρτο υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Δείτε το βίντεο

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share