Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Σβήνει» τον ανταγωνισμό η Aegean - Πάταγος από την ανακοίνωση της εταιρείας

Ευχάριστα τα νέα!

9 Δεκεμβρίου 2022 16:39
«Σβήνει» τον ανταγωνισμό η Aegean - Πάταγος από την ανακοίνωση της εταιρείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαιρετικές επιδόσεις, πάνω από τα επίπεδα του 2019, κατέγραψε η AEGEAN για το Νοέμβριο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα 14 νέα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Η αεροπορική εταιρεία, διατηρώντας δρομολόγια εξωτερικού και το Νοέμβριο στην Κρήτη, βοήθησε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η επιβατική κίνηση του εξωτερικού ξεπέρασε οριακά τα αντίστοιχα επίπεδα των τακτικών πτήσεων του 2019 το μήνα που μας πέρασε, μεταφέροντας περίπου 560 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού (+ 50% αύξηση σε σχέση με το 2021) και προσφέροντας 680 χιλ. θέσεις.

Δείτε επίσης: Διασπείρει τη χαρά η Aegean - Έκτακτη απόφαση για τον ελληνικό κολοσσό

Αντίστοιχη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε και από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων προς Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία. Από δε την Καλαμάτα και σε συνέχιση της 12ετούς πλέον συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ, πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, σε δήλωσή του τόνισε ότι η δημιουργία ή υποστήριξη προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά το Νοέμβριο, αλλά και το Μάρτιο, εκκινώντας νωρίτερα τη σεζόν σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος, αποτελεί προτεραιότητα για την AEGEAN.

Ανακοίνωση της Αεγεαν

Έχεις όνειρο να γίνεις πιλότος; Η Aegean βοηθά τους νέους να το πραγματοποιήσουν

Τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να κατακτήσουν τους αιθέρες ως πιλότοι δίνει στους νέους η AEGEAN, μέσα από το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών που ήδη ξεκίνησε να τρέχει η εταιρεία.

Δες επίσης τους χειμωνιάτικους προορισμούς της Aegean

Πρόκειται για ένα γενναίο πρόγραμμα, προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, με την AEGEAN να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του -δυσβάσταχτου, υπό κανονικές συνθήκες- κόστους εκπαίδευσης των νέων πιλότων. Το «εισιτήριο» για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων θα πάρουν την προσεχή τριετία 120 νέοι και νέες, που θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Η πρώτη βασική προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με αυτό είναι να το θέλει. Το κίνητρο είναι πρωταρχικό. Μεγάλωσα στις Σέρρες, δεν είχα επαφή με τον κλάδο της αεροπορίας, όμως ήξερα ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι» λέει στο iefimerida.gr ο κ. Παναγιώτης Σίσκος, διευθυντής Εκπαίδευσης της AEGEAN, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της AEGEAN προ 20 ετών, μετά από 22 χρόνια λαμπρής καριέρας στην Πολεμική Αεροπορία.

«Το απολαμβάνω και σήμερα, όπως την πρώτη μέρα. Είναι συναρπαστικό επάγγελμα, γι’ αυτό και δεν ξέρω κανέναν που να έχει βαρεθεί. Πόσοι άραγε έχουν το “γραφείο” τους στα 25.000 με 35.000 πόδια υψόμετρο, με τόσο πανέμορφη θέα» διερωτάται, χαμογελώντας, ο κ. Σίσκος.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share