Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

14 νέα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη χειμερινή περίοδο

6 Δεκεμβρίου 2022 11:52
Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την επιβατική κίνηση εξωτερικού να έχει φτάσει και οριακά να έχει ξεπεράσει τα αντίστοιχα επίπεδα των τακτικών πτήσεων του 2019 ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος, καταγράφοντας για την AEGEAN έναν ακόμη μήνα σημαντικής ανάκαμψης και μετά την πανδημία του covid. Ειδικότερα, η AEGEAN μετέφερε περίπου 560 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού (+ 50% αύξηση σε σχέση με το 2021) προσφέροντας 680 χιλ. θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2022 και κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν 8 προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, από την Αθήνα. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η Φλωρεντία, το Όσλο, το Ριάντ, η Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η AEGEAN επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες.

Παράλληλα, διατηρήθηκαν και τον Νοέμβριο τα 6 νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς Αμβούργο, Βερολίνο, Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Ρώμη που εγκαινιάστηκαν για την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, συμβάλλοντας στην αύξηση της δραστηριότητας της εταιρείας στο εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Αντίστοιχη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε και από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων προς τη Γερμάνια, Γαλλία και Ελβετία. Ενώ, από την Καλαμάτα και σε συνέχιση της 12ετούς πλέον συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

Τις προσεχείς εβδομάδες το χειμερινό δίκτυο της AEGEAN ενισχύεται ακόμη περισσότερο καθώς από τις 22 Δεκεμβρίου, εισάγεται ξανά και το τακτικό, προγραμματισμένο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με το Μαρόκο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις. Ενώ και για τον Μάρτιο, θα γίνει προσπάθεια για επαναφορά αρκετών εποχικών δρομολογίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια, 1 ή και 1,5 μήνα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία έναρξης πτήσεων της τουριστικής περιόδου που προσδιορίζεται μεταξύ Απρίλιου και Μαΐου κάθε χρονιά.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, ανέφερε σχετικά:

«Η δημιουργία ή υποστήριξη προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά τον Νοέμβριο αλλά και τον Μάρτιο, εκκινώντας νωρίτερα τη σεζόν, σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος αποτελεί προτεραιότητα για την AEGEAN. Αντίστοιχα, προτεραιότητα αποτελεί και η τόνωση της κίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου βλέπουμε να πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές επενδύσεις σε νέα, μικρά και μεγάλα ποιοτικά καταλύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Μια τέτοια προσπάθεια για να αποφέρει καρπούς απαιτεί στόχευση, ευρηματικότητα και συνεργασία μεταξύ των φορέων και η AEGEAN, για μια ακόμη φορά δηλώνει παρούσα σε αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά, κρίσιμος είναι ο ρόλος της πολιτείας αλλά και των αεροδρομίων της χώρας για την έγκαιρη διαμόρφωση πολιτικών για τη στήριξη της χαμηλής περιόδου που σαφώς έχει διαφορετικά και πιο δύσκολα χαρακτηριστικά οικονομικής εκμετάλλευσης».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share