Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πανέμορφο χωριό της Κρήτης που γυρίστηκε η θρυλική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

Ονειρικό μέρος

3 Οκτωβρίου 2022 12:53
Το πανέμορφο χωριό της Κρήτης που γυρίστηκε η θρυλική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο γνωστά και κλασικά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», δεν έμεινε μόνο στο χαρτί αλλά μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη το 1957. Ο Ζιλ Ντασέν σκηνοθέτησε το βιβλίο του Καζαντζάκη το οποίο είχε σαν τόπο δράσης ένα φτωχικό ορεινό χωριό. Με την ευκαιρία, δείτε το άγνωστο, «πνιγμένο» στην πέτρα, χωριό του Πηλίου

Η ταινία ξεχώρισε και μάλιστα πήρε Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ παράλληλα ήταν υποψήφια για BAFTA καλύτερης ξένης ταινίας. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το πού γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της ταινίας. Το σκηνικό στήθηκε στο πανέμορφο χωριό Κριτσά της Κρήτης.

Κριτσά: Το χωριό της Κρήτης που γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ταινίας

Η Κριτσά είναι ένα παραδοσιακό και πολύ γραφικό χωριό της Κρήτης στον νομό Λασιθίου. Ένας μικρός παράδεισος και ησυχαστήριο για όσους θέλουν να ζήσουν διαφορετικές διακοπές στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ορεινή Κρήτη. Είναι ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά περίπου στα 350 μέτρα υψόμετρο με ανόθευτη ομορφιά και αυθεντικούς ανθρώπους.

Το πανέμορφο χωριό της Κρήτης που γυρίστηκε η θρυλική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

Εκεί, θα κάνεις βόλτες στη φύση, θα απολαύσεις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές και θα ακούσεις τις ιστορίες των κατοίκων για το χωριό.

Το πανέμορφο χωριό της Κρήτης που γυρίστηκε η θρυλική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, σίγουρα για την περιοχή είμαι ότι εκεί κοντά βρίσκεται και μια εκκλησία που έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε ταινία, αυτή τη φορά ελληνική. Είναι η Παναγία Κερά η οποία είναι η πιο φημισμένη εκκλησία της Κριτσάς, εκεί που συναντήθηκε κρυφά «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Αν βρεθείτε στην Κριτσά και γενικότερα στο νομό Λασιθίου, μην παραλείψετε και μια βόλτα στην ελληνική λίμνη που την συνοδεύει ο αστικός μύθος ότι δεν έχει πυθμένα. Τη λίμνη Βουλισμένη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη όπως και ολόκληρη η Κρήτη.

Με αρχοντική ομορφιά και πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα: Το άγνωστο, «πνιγμένο» στην πέτρα, χωριό του Πηλίου! (video)

Τα χωριά του Πηλίου είναι η καλύτερη επιλογή για μια περιήγηση αλλά και για να περάσετε υπέροχα διήμερα στη φύση, σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Πέρα όμως από την Τσαγκαράδα, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τα πλέον γνωστά και διάσημα χωριά, το Πήλιο μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα και άλλα χωριά του, που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά είναι όμως υπέροχα, όπως το πανέμορφο αλλά και άγνωστο στους πολλούς ο Λαύκος!

Ο Λαύκος είναι ένα γραφικό χωριουδάκι του νότιου Πηλίου που αγναντεύει τον Παγασητικό και τα νησάκια του, τον Αλατά και το Παλαιό Τρίκερι. Βασικό χαρακτηριστικό του, τα πετρόκτιστα σπίτια με τις παλιές κεραμοσκεπές αλλά και οι ολάνθιστες αυλές με ορτανσίες ενώ τα βλέμματα τραβάει και η μεγάλη πλατεία, οι μοναδικές σε ομορφιά βρύσες αλλά και τα πλακόστρωτα καλντερίμια.

Τα λουλούδια, το πράσινο, οι μυρωδιές της φύσης είναι τα τρια στοιχεία που παίρνει ο ταξιδιώτης μαζί του, φεύγοντας από την περιοχή.

Το χωριό με τους φιλόξενους κατοίκους είναι ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου… Μια βόλτα σε ένα από τα πιο παραμυθένια χωριά θα καταλάβετε αμέσως πως επίκεντρο όλων είναι η πλατεία με τα μεγάλα κυπαρίσσια, όπου θα βρείτε υπέροχα καφενεία για χάζι και χαλάρωση. Τα 310 μέτρα υψόμετρο προσφέρουν υπέροχη θέα προς το χαρακτηριστικό ηλιοβασίλεμα του Παγασητικού, ενώ το ενδιαφέρον εδώ είναι και έντονα πολιτιστικό.

Δείτε τη συνέχεια στο travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share