Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Με αρχοντική ομορφιά και πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα: Το άγνωστο, «πνιγμένο» στην πέτρα, χωριό του Πηλίου! (video)

Μαγευτικό τοπίο

30 Σεπτεμβρίου 2022 13:16
Με αρχοντική ομορφιά και πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα: Το άγνωστο, «πνιγμένο» στην πέτρα, χωριό του Πηλίου! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα χωριά του Πηλίου είναι η καλύτερη επιλογή για μια περιήγηση αλλά και για να περάσετε υπέροχα διήμερα στη φύση, σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Πέρα όμως από την Τσαγκαράδα, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τα πλέον γνωστά και διάσημα χωριά, το Πήλιο μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα και άλλα χωριά του, που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά είναι όμως υπέροχα, όπως το πανέμορφο αλλά και άγνωστο στους πολλούς ο Λαύκος!

Ο Λαύκος είναι ένα γραφικό χωριουδάκι του νότιου Πηλίου που αγναντεύει τον Παγασητικό και τα νησάκια του, τον Αλατά και το Παλαιό Τρίκερι. Βασικό χαρακτηριστικό του, τα πετρόκτιστα σπίτια με τις παλιές κεραμοσκεπές αλλά και οι ολάνθιστες αυλές με ορτανσίες ενώ τα βλέμματα τραβάει και η μεγάλη πλατεία, οι μοναδικές σε ομορφιά βρύσες αλλά και τα πλακόστρωτα καλντερίμια.

Τα λουλούδια, το πράσινο, οι μυρωδιές της φύσης είναι τα τρια στοιχεία που παίρνει ο ταξιδιώτης μαζί του, φεύγοντας από την περιοχή.

Το χωριό με τους φιλόξενους κατοίκους είναι ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου… Μια βόλτα σε ένα από τα πιο παραμυθένια χωριά θα καταλάβετε αμέσως πως επίκεντρο όλων είναι η πλατεία με τα μεγάλα κυπαρίσσια, όπου θα βρείτε υπέροχα καφενεία για χάζι και χαλάρωση. Τα 310 μέτρα υψόμετρο προσφέρουν υπέροχη θέα προς το χαρακτηριστικό ηλιοβασίλεμα του Παγασητικού, ενώ το ενδιαφέρον εδώ είναι και έντονα πολιτιστικό.

Δείτε τη συνέχεια στο travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share